Sokan lenézik a muffinokat, nem értem, miért. Ez az isteni finom sárgarépás muffin viszont nekik is tetszhet, mivel répatortának is elkészíthető, ha tortaformában sütjük. 🍰
A répa B-vitaminokat, C-vitamint és vasat is tartalmaz, az A-vitamin provitaminja, a béta-karotin is megtalálható benne. Nem beszélve a fütyülési képességre gyakorolt hatásáról. 🙃 A látásnak viszont tényleg jót tesz. 🤓
- 100 g rizsliszt
- 100 g nem zsírtalanított mandulaliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 200 g reszelt sárgarépa
- 70 g mazsola
- narancs fűszercsepp
- vanília őrlemény
- pár csepp borecet/almaecet/citromlé
- 150 ml kókuszkrém
- 100 ml datolyaszirup
Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban! A kapott masszát adagoljuk muffinformákba! Előmelegített légkeveréses sütőben süssük 180 fokon 20 percig!
Hűtsük ki!
A muffinok tetejére tegyünk 1-1 ek. jól behűtött kókuszkrémet! Szórjuk meg őket reszelt répával!
A formából kivéve tartsuk hűtőben őket! Így elkerülhető, hogy az aljuk bepenészedjen.
A teljes adag szénhidráttartalma 244 g. 11 db lett belőle, darabja 25 g szénhidrát.
Húsvéti sütiformában is jól működik ez a finomság. Mivel a formám nagy, 1,5x-esre vettem az összetevők mennyiségét, és a sütési idő is megemelkedett, kb. 45 percre.
Így fest az eredmény:
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.