Sárgarépás muffin


Sárgarépás muffin

Sokan lenézik a muffinokat, nem értem, miért. Ez az isteni finom sárgarépás muffin viszont nekik is tetszhet, mivel répatortának is elkészíthető, ha tortaformában sütjük. 🍰

A répa B-vitaminokat, C-vitamint és vasat is tartalmaz, az A-vitamin provitaminja, a béta-karotin is megtalálható benne. Nem beszélve a fütyülési képességre gyakorolt hatásáról. 🙃 A látásnak viszont tényleg jót tesz. 🤓

Hozzávalók a tésztához

- 100 g rizsliszt

- 100 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

- 200 g reszelt sárgarépa

- 70 g mazsola

- narancs fűszercsepp

- vanília őrlemény

- pár csepp borecet/almaecet/citromlé

- 150 ml kókuszkrém

- 100 ml datolyaszirup

A tészta elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban! A kapott masszát adagoljuk muffinformákba! Előmelegített légkeveréses sütőben süssük 180 fokon 20 percig!

Hűtsük ki!

Kókuszkrém és répareszelék

A muffinok tetejére tegyünk 1-1 ek. jól behűtött kókuszkrémet! Szórjuk meg őket reszelt répával!

A formából kivéve tartsuk hűtőben őket! Így elkerülhető, hogy az aljuk bepenészedjen.

A teljes adag szénhidráttartalma 244 g.  11 db lett belőle, darabja 25 g szénhidrát.

2.0 - húsvéti kiadás

Húsvéti sütiformában is jól működik ez a finomság. Mivel a formám nagy, 1,5x-esre vettem az összetevők mennyiségét, és a sütési idő is megemelkedett, kb. 45 percre.

Így fest az eredmény:

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.