A tiramisu olasz desszert, amelynek összetevőit könnyen vegánosíthatjuk. Ebben a receptben a babapiskótát egy roppanósabb müzlis alappal tesszük izgalmasabbá. A tojásnak búcsút intünk, a kávét viszont örömmel megtartjuk, de koffeinmentes formában. Ettől még fel fogunk dobódni (tirami sù 'dobj fel') tőle, hiszen szuper finom lesz a mascarponét helyettesítő, selymes kesudiókrémtől. Egyetlen hibája, hogy túl gyorsan elfogy.
- 150 g kesudió
- 100 g (fényező anyagtól is mentes) aszalt datolya
- 50 g zabpehely
- 1 dl vízben felforralt 1 ek. xilit
A száraz alapanyagokat tegyük késes aprítóba, öntsük rá a xilitszirupot (mikróban 2 perc alatt összeforralt víz +xilit)! Dolgozzuk össze darabos masszává! Simítsuk, lapítsuk tortaformába!
- 150 g kesudió 1 éjszakára beáztatva
- késhegynyi stevia, vanília őrlemény
- pár csepp citrom fűszercsepp
- 110 ml víz
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, a fűszercseppet csak az utolsó keverés előtt adva a többihez! Simítsuk a krémet az alapra!
- 2 ek tápióka keményítő
- késhegynyi stevia
- 1 dl kókusztejszín
- 1 dl koffein- és cukormentes kávé
Főzzük meg a kávét! Keverjük csomómentesre a tápióka keményítőt és a steviát a kókusztejszín 1/3-ában! Forraljuk fel a maradék kókusztejszínt, adjuk hozzá a kávét, majd a keményítős kókusztejszínt! Folyamatosan kevergessük, míg besűrűsödik! Borítsuk a tortánk tetejére a krémet! Tegyük egy éjszakára hűtőbe, mielőtt hozzányúlnánk! Tálalás előtt szórjuk meg őrölt kávéval!
A teljes torta tápértéke 137 g zsír, 244 g szénhidrát, 63 g fehérje, 2496 kcal. 8 szelet jön ki belőle kényelmesen.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.