Kávés zabkása


Kávés zabkása

A zabkása kitűnő reggeli. Olcsó és egészséges. A zab remek fehérjeforrás, mikrotápanyagokban is gazdag. Könnyen emészthető, magas a rosttartalma. Számtalan variációban elkészíthető. Próbáljuk ki most ezt a kávésziruppal nyakon öntött fajtáját!

Hozzávalók 2 adaghoz

- 1 kocka min. 85%-os vegán étcsoki

- 1 ek. eritrit

- 2 tk. kakaópor

- 1 tk. vanília őrlemény

- 70 ml (koffeinmentes) kávé

- 100 g zabpehely

- 500 ml növényi tej

- 1/2 tk. fahéj

- 1 késhegynyi stevia

- 2 ek. kókuszkrém/kókusz joghurt

- a díszítéshez pár szem felaprított olajos mag/ goji bogyó/gyümölcsdarabok

Elkészítés

Áztassuk be 2 tálkában 1 éjszakára a zabpelyhet, a fahéjat és a steviát összekeverve a növényi tejbe!

Ha ez összeállt, forraljuk össze a kávét, a csokit, a vaníliát, a kakaót és az eritritet 6-8 perc alatt! Hűtsük ki! Öntsük rá a zabkására!

A tetejére tegyünk 1-1 kanál kókuszkrémet/-joghurtot és a díszítéshez használt hozzávalókat!

1 adag szénhidráttartalma kb. 55 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a vegán opciót is kínáló vendéglátóhelyekről írt összefoglalómat!

.