A zabkása kitűnő reggeli. Olcsó és egészséges. A zab remek fehérjeforrás, mikrotápanyagokban is gazdag. Könnyen emészthető, magas a rosttartalma. Számtalan variációban elkészíthető. Próbáljuk ki most ezt a kávésziruppal nyakon öntött fajtáját!
- 1 kocka min. 85%-os vegán étcsoki
- 1 ek. eritrit
- 2 tk. kakaópor
- 1 tk. vanília őrlemény
- 70 ml (koffeinmentes) kávé
- 100 g zabpehely
- 500 ml növényi tej
- 1/2 tk. fahéj
- 1 késhegynyi stevia
- 2 ek. kókuszkrém/kókusz joghurt
- a díszítéshez pár szem felaprított olajos mag/ goji bogyó/gyümölcsdarabok
Áztassuk be 2 tálkában 1 éjszakára a zabpelyhet, a fahéjat és a steviát összekeverve a növényi tejbe!
Ha ez összeállt, forraljuk össze a kávét, a csokit, a vaníliát, a kakaót és az eritritet 6-8 perc alatt! Hűtsük ki! Öntsük rá a zabkására!
A tetejére tegyünk 1-1 kanál kókuszkrémet/-joghurtot és a díszítéshez használt hozzávalókat!
1 adag szénhidráttartalma kb. 55 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.