Áfonyás ,,sajttorta"


Áfonyás ,,sajttorta

Egy újabb tejmentes ,,sajttorta" receptjét olvashatjátok az alábbiakban. Az alapja egy mindenmentes piskótatészta. A krém pedig növényi ,,mascarponéból" és áfonyából készül. A tetejét is áfonya díszíti, kellemesen savanykás íze tökéletesen illik a sajttorták ízvilágához, ráadásul antocián tartalma miatt igen egészséges gyümölcs: a mikrokeringésre, az agy és szem területére nagyon jó hatással van. Fogyasszátok rendszeresen, sütikben is!

Hozzávalók az alaphoz

- 40 g (gluténmentes) zabliszt

- 50 g mandulaliszt

- 80 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp almaecet

- késhegynyi stevia 

- 1 kk. vanília őrlemény

- 40 g kókuszolaj

 - 100 ml növényi tej

Az alap elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat! Simítsuk a tésztát tortaformába, és süssük 180 fokon 15 percig!

Az áfonyás ,,sajtkrém" hozzávalói

- 250 g áfonya

- 250 g növényi mascarpone

- 1 ek. kókuszzsír

- 1-2 ek. rizsszirup

- 50 g chiamag

Az áfonyás ,,sajtkrém" elkészítése

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a kész tortalapra!

Díszíthetjük a tetejét áfonyával és jól behűtött kókuszkrémmel (ekkor ,,tejszínhabként" formázható). Szórhatunk még rá céklaport is.

Összesen 200 g szénhidrát van a 8 szeletes tortában, szeletenként 25 g. 😋🧀

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.