Egy újabb tejmentes ,,sajttorta" receptjét olvashatjátok az alábbiakban. Az alapja egy mindenmentes piskótatészta. A krém pedig növényi ,,mascarponéból" és áfonyából készül. A tetejét is áfonya díszíti, kellemesen savanykás íze tökéletesen illik a sajttorták ízvilágához, ráadásul antocián tartalma miatt igen egészséges gyümölcs: a mikrokeringésre, az agy és szem területére nagyon jó hatással van. Fogyasszátok rendszeresen, sütikben is!
- 40 g (gluténmentes) zabliszt
- 50 g mandulaliszt
- 80 g rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp almaecet
- késhegynyi stevia
- 1 kk. vanília őrlemény
- 40 g kókuszolaj
- 100 ml növényi tej
Keverjük össze a hozzávalókat! Simítsuk a tésztát tortaformába, és süssük 180 fokon 15 percig!
- 250 g áfonya
- 250 g növényi mascarpone
- 1 ek. kókuszzsír
- 1-2 ek. rizsszirup
- 50 g chiamag
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a kész tortalapra!
Díszíthetjük a tetejét áfonyával és jól behűtött kókuszkrémmel (ekkor ,,tejszínhabként" formázható). Szórhatunk még rá céklaport is.
Összesen 200 g szénhidrát van a 8 szeletes tortában, szeletenként 25 g. 😋🧀
Köszönöm, hogy feliratkoztál!
Hamarosan értesülni fogsz az újdonságokról!