Pár perc alatt elkészíthetjük ezt az aprósüteményt némi dióból, mandulaőrleményből, rizslisztből, datolyaszirupból és fűszerekből. Ha kisült, a közepébe olvasztott csokit öntünk, és ha van önuralmunk, megvárjuk, hogy megdermedjen. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egyszerűen ellenállhatatlan ízvilágú ez a csokis-diós-mandulás keksz, és folyós csokival is elképesztően finom. Süsd meg gyorsan te is!
- 60 g kókuszzsír
- 100 ml datolyaszirup
- 1 tk. vaníliaőrlemény, 1 tk. fahéj
- 60 g mandulaliszt, 160 g barna rizsliszt
- 50 ml víz
- 50 g darabolt dió
- csipetnyi szódabikarbóna + pár csepp almaecet/citromlé
- 30 g 85%-os vegán étcsoki
Egy lábosban olvasszuk össze a kókuszzsírt, a datolyaszirupot, a vaníliát és a fahéjat!
A többi hozzávalót egy tálban keverjük össze az almaecet/citromlé kivételével!
Keverjük hozzá a megolvasztott, fűszeres kókuszzsírt a tésztához, adjuk hozzá a citromlét/ecetet is!
Formázzunk kis golyókat a tésztából, majd lapítsuk ki őket, közepükbe az ujjunkkal fúrjunk mélyedést!
Süssük 180 fokon 13 percig!
Ha megsültek és kihűltek a kekszek, olvasszuk meg egy lábosban a csokit, majd öntsük a megsült kekszek közepére!
Ha sikerül, várjuk meg, hogy megdermedjen a csoki!
20 db kekSzem lett. Darabonként 114 kcal, 7 g zsír, 11 g szénhidrát, 2 g fehérje van benne.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.