Csokis-diós kekSzem


Csokis-diós kekSzem

Pár perc alatt elkészíthetjük ezt az aprósüteményt némi dióból, mandulaőrleményből, rizslisztből, datolyaszirupból és fűszerekből. Ha kisült, a közepébe olvasztott csokit öntünk, és ha van önuralmunk, megvárjuk, hogy megdermedjen. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egyszerűen ellenállhatatlan ízvilágú ez a csokis-diós-mandulás keksz, és folyós csokival is elképesztően finom. Süsd meg gyorsan te is!

Hozzávalók

- 60 g kókuszzsír

- 100 ml datolyaszirup

- 1 tk. vaníliaőrlemény, 1 tk. fahéj

- 60 g mandulaliszt, 160 g barna rizsliszt

- 50 ml víz

- 50 g darabolt dió

- csipetnyi szódabikarbóna + pár csepp almaecet/citromlé

- 30 g 85%-os vegán étcsoki

Elkészítés

Egy lábosban olvasszuk össze a kókuszzsírt, a datolyaszirupot, a vaníliát és a fahéjat!

A többi hozzávalót egy tálban keverjük össze az almaecet/citromlé kivételével!

Keverjük hozzá a megolvasztott, fűszeres kókuszzsírt a tésztához, adjuk hozzá a citromlét/ecetet is!

Formázzunk kis golyókat a tésztából, majd lapítsuk ki őket, közepükbe az ujjunkkal fúrjunk mélyedést!

Süssük 180 fokon 13 percig!

Ha megsültek és kihűltek a kekszek, olvasszuk meg egy lábosban a csokit, majd öntsük a megsült kekszek közepére! 

Ha sikerül, várjuk meg, hogy megdermedjen a csoki!

20 db kekSzem lett. Darabonként 114 kcal, 7 g zsír, 11 g szénhidrát, 2 g fehérje van benne.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.