Ez a könnyű kis teasütemény néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthető. A mandula, amellett, hogy finom, számos jótékony hatással bír az egészségünkre. Magas a fehérje- és a rosttartalma, kevés benne a szénhidrát, de sok a telítetlen zsírsav. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Viszont napi egy maréknyi elegendő is belőle az ajánlott zsírfogyasztás szempontjából. Érdemes tudni róla, hogy 0 fokon, magas páratartalom mellett őrzi meg legtovább a frissességét, ezért célszerű hűtőben tárolni. Felhasználása nagyon sokrétű, például omlós kiflit készíthetünk belőle.
- 100 g őrölt mandula
- 200 g barna rizsliszt
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt kardamom
- 210 ml víz
- késhegynyi stevia
- narancs fűszercsepp
- a tetejére: szeletelt mandula (és poreritrit)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 20 db kb. 8 cm-es kígyót formázunk belőle. A kígyókból kiflit görbítünk. A tetejére szeletelt mandulát szórunk. Nyomkodjuk kicsit bele a tésztába, hogy ne potyogjon le!
Süssük 20 percig 190 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel!
Én nem tettem rá poreritritet, mert szeretem, ha a süti csak diszkréten édes. Ha édesebben szereted, szórd meg, ha kihűlt, valamilyen édesítővel. 🙃
Kardamom.
1 db tápértéke: 3 g zsír, 9 g szénhidrát, 2 g fehérje. 68 kcal.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.