Mandulás kifli


Mandulás kifli

Ez a könnyű kis teasütemény néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthető. A mandula, amellett, hogy finom, számos jótékony hatással bír az egészségünkre. Magas a fehérje- és a rosttartalma, kevés benne a szénhidrát, de sok a telítetlen zsírsav. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Viszont napi egy maréknyi elegendő is belőle az ajánlott zsírfogyasztás szempontjából. Érdemes tudni róla, hogy 0 fokon, magas páratartalom mellett őrzi meg legtovább a frissességét, ezért célszerű hűtőben tárolni. Felhasználása nagyon sokrétű, például omlós kiflit készíthetünk belőle.

Hozzávalók

- 100 g őrölt mandula

- 200 g barna rizsliszt

- 1 tk. fahéj

- 1 tk. őrölt kardamom

- 210 ml víz

- késhegynyi stevia

- narancs fűszercsepp

- a tetejére: szeletelt mandula (és poreritrit)

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 20 db kb. 8 cm-es kígyót formázunk belőle. A kígyókból kiflit görbítünk. A tetejére szeletelt mandulát szórunk. Nyomkodjuk kicsit bele a tésztába, hogy ne potyogjon le!

Süssük 20 percig 190 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel! 

Én nem tettem rá poreritritet, mert szeretem, ha a süti csak diszkréten édes. Ha édesebben szereted, szórd meg, ha kihűlt, valamilyen édesítővel. 🙃

Kardamom.

1 db tápértéke: 3 g zsír, 9 g szénhidrát, 2 g fehérje. 68 kcal.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.