Szereted a méltán híres Oreo kekszet? Mégis inkább valami házilag könnyen elkészíthető alternatívát keresel? Ez a torta lehet a megoldás a kérdésre! Két kakaós piskótalap és egy polentakrém kell csak hozzá, máris kapunk egy kellemes ízű süteményt, amellyel felidézhetjük az Oreo hangulatát, és közben egészségeset ehetünk cukor-, glutén-, tej-, tojásmentesen!
- 200 g mandulaliszt
- 60 g rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi stevia
- 240 g alma + 1 dl víz
- 20 g útifű maghéj
- 50 g kókuszzsír
- pár csepp borecet
- 2 ek. kakaópor
- 2 dl kókusztejszín
- 6 ek. kukoricadara (ha nem kell gluténmentesnek lennie: búzadara)
- vanília őrlemény
- késhegynyi stevia
- 5 citrom fűszercsepp
+ A tetejére 100 g 85%-os vegán étcsoki.
Az almát kockázzuk fel, tegyük egy mikrózható tálba, öntsük rá a vizet, lefedve pároljuk meg a mikróban 2 perc alatt!
Tegyük az almát és a vizét, valamint a kókuszzsírt és a borecetet turmixgépbe! Turmixoljuk össze!
A többi hozzávalót mérjük ki egy keverőtálban!
Adjuk ezekhez a leturmixolt almát!
Keverjük össze a szilárd és a folyékony hozzávalókat!
Simítsuk a tésztát tortaformába! Ha van két egyforma sütőformánk, egyszerre is süthetjük a két lapot.
Süssük őket 180 fokon kb. 20 percig (tűpróbáig)!
Melegítsük fel a kókusztejszínt, adagoljuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a darát, a vaníliát és a steviát! Lassú tűzön, kevergetve főzzük! Mikor elkezd sűrűsödni, adjuk hozzá a citrom fűszercseppet!
Ha kész a krém, terítsük az alsó tortalapra! Fedjük le a másik tortalappal!
Bevonhatjuk étcsokoládéval.
Szénhidráttartalma 145 g, szeletenként 18 g, ha 8 szeletre vágjuk.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékot keresd a postafiókodban!
Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.