Oreo torta


Oreo torta

Szereted a méltán híres Oreo kekszet? Mégis inkább valami házilag könnyen elkészíthető alternatívát keresel? Ez a torta lehet a megoldás a kérdésre! Két kakaós piskótalap és egy polentakrém kell csak hozzá, máris kapunk egy kellemes ízű süteményt, amellyel felidézhetjük az Oreo hangulatát, és közben egészségeset ehetünk cukor-, glutén-, tej-, tojásmentesen!

Hozzávalók 2 tortalaphoz

- 200 g mandulaliszt

- 60 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- késhegynyi stevia

- 240 g alma + 1 dl víz

- 20 g útifű maghéj

- 50 g kókuszzsír

- pár csepp borecet

- 2 ek. kakaópor

Hozzávalók a krémhez

- 2 dl kókusztejszín

- 6 ek. kukoricadara (ha nem kell gluténmentesnek lennie: búzadara)

- vanília őrlemény

- késhegynyi stevia

- 5 citrom fűszercsepp

+ A tetejére 100 g 85%-os vegán étcsoki.

A tészta elkészítése

Az almát kockázzuk fel, tegyük egy mikrózható tálba, öntsük rá a vizet, lefedve pároljuk meg a mikróban 2 perc alatt!

Tegyük az almát és a vizét, valamint a kókuszzsírt és a borecetet turmixgépbe! Turmixoljuk össze!

A többi hozzávalót mérjük ki egy keverőtálban! 

Adjuk ezekhez a leturmixolt almát!

Keverjük össze a szilárd és a folyékony hozzávalókat!

Simítsuk a tésztát tortaformába! Ha van két egyforma sütőformánk, egyszerre is süthetjük a két lapot.

Süssük őket 180 fokon kb. 20 percig (tűpróbáig)!

A krém elkészítése

Melegítsük fel a kókusztejszínt, adagoljuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a darát, a vaníliát és a steviát! Lassú tűzön, kevergetve főzzük! Mikor elkezd sűrűsödni, adjuk hozzá a citrom fűszercseppet!

Ha kész a krém, terítsük az alsó tortalapra! Fedjük le a másik tortalappal!

Bevonhatjuk étcsokoládéval.

Szénhidráttartalma 145 g, szeletenként 18 g, ha 8 szeletre vágjuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!


.