A padlizsán nagyon sokoldalúan felhasználható zöldség. Lila színe jelzi, hogy a látást támogató antocianint tartalmaz, ami a C-vitamin hasznosulását is segíti. Íze semleges, sokféleképp fűszerezhető. Ebben a receptben édes-sós pácot kap. Az édesburgonya, ami kiváló rostforrás, kitűnően kiegészíti ennek a padlizsán kebabnak az ízvilágát.
- 1 közepes méretű (kb. 350 g) padlizsán hosszában vékony szeletekre vágva
- pác:
- 1 nagy édesburgonya (kb. 350 g)
A felszeletelt padlizsánt sózzuk be, 30 percig hagyjuk állni! Közben készítsük el a pácot! Keverjük össze a pác folyékony hozzávalóit a szárazakkal! Dörzsöljük bele a pácot a padlizsánszeletekbe! Hagyjuk állni még 30 percig! Közben hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát! Grillnyársra harmonika alakban húzzuk fel a padlizsánszeleteket!
A nyársakat támasszuk ki egy kisebb, fóliával/sütőpapírral bélelt tepsi fölé, hogy sütés közben ebbe csöpögjön a zöldség leve! A tepsi aljába szórjuk bele az édesburgonyát! Ha maradt pác, locsoljuk rá a batátára!
180 fokon süssük 25 percig légkeverésen, majd még 10 percig alul-felül sütéssel!
A teljes adag (2 főre elég) szénhidráttartalma 123 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.