Padlizsán kebab édesburgonyával


Padlizsán kebab édesburgonyával

A padlizsán nagyon sokoldalúan felhasználható zöldség. Lila színe jelzi, hogy a látást támogató antocianint tartalmaz, ami a C-vitamin hasznosulását is segíti. Íze semleges, sokféleképp fűszerezhető. Ebben a receptben édes-sós pácot kap. Az édesburgonya, ami kiváló rostforrás, kitűnően kiegészíti ennek a padlizsán kebabnak az ízvilágát.

 Hozzávalók

- 1 közepes méretű (kb. 350 g) padlizsán hosszában vékony szeletekre vágva

- pác:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/2 ek. szumák (szömörce)
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 ek. őrölt római kömény
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 2 ek. citromlé
  • 1-2 ek. datolyaszirup

- 1 nagy édesburgonya (kb. 350 g)

Elkészítés

A felszeletelt padlizsánt sózzuk be, 30 percig hagyjuk állni! Közben készítsük el a pácot! Keverjük össze a pác folyékony hozzávalóit a szárazakkal! Dörzsöljük bele a pácot a padlizsánszeletekbe! Hagyjuk állni még 30 percig! Közben hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát! Grillnyársra harmonika alakban húzzuk fel a padlizsánszeleteket! 

A nyársakat támasszuk ki egy kisebb, fóliával/sütőpapírral bélelt tepsi fölé, hogy sütés közben ebbe csöpögjön a zöldség leve! A tepsi aljába szórjuk bele az édesburgonyát! Ha maradt pác, locsoljuk rá a batátára!

180 fokon süssük 25 percig légkeverésen, majd még 10 percig alul-felül sütéssel!

A teljes adag (2 főre elég) szénhidráttartalma 123 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.