Az avokádó igazi szuperfood. A-,B-, C-, E-, és K-vitamin mellett található benne még réz, vas, foszfor, magnézium, kalcium és kálium, magas a telítetlen zsírtartalma. Sok kritika éri, mert az óriási kereslet miatt az őserdők helyén hoznak létre avokádóültetvényeket. Én csak ritkán veszek avokádót. Legutóbb ez a szuper csokis minndenmentes, hihetetlenül ízletes torta született belőle. A tészta alapja mandula-, rizs-, hajdinaliszt és egy avokádó. Finom és egészséges.
- 1 érett avokádó
- késhegynyi steviapor
- 150 g nem zsírtalanított mandulaliszt
- 100 g rizsliszt
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 250 ml víz
- vaníliaőrlemény
- pár csepp almaecet
Melegítsük elő 140 fokra légkeverésre a sütőt! Az avokádót turmixoljuk le a vízzel, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót! Béleljünk ki 2 tortaformát sütőpapírral! Simítsuk a tésztát a 2 tortaforma aljára! Süssük őket tűpróbáig (kb. 30 percig)! Hagyjuk kihűlni!
- 1 érett avokádó leturmixolva 25 ml vízzel/növényi tejjel
- 25 g kakaópor
- 100 ml növényi tej
- 100 g vegán, 85%-os étcsoki
- késhegynyi stevia
A leturmixolt avokádón kívül a többi összetevőt alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük össze krémmé! Adjuk hozzá a leturmixolt avokádót! Kenjük meg az egyik tortalapot, illesszük rá a másikat, és vonjuk be a torta oldalát is a krémmel!
A tetejét díszíthetjük pl. kókuszreszelékkel, gojival.
Szénhidráttartalma összesen 184 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.