Avokádós csokitorta


Avokádós csokitorta

Az avokádó igazi szuperfood. A-,B-, C-, E-, és K-vitamin mellett található benne még réz, vas, foszfor, magnézium, kalcium és kálium, magas a telítetlen zsírtartalma. Sok kritika éri, mert az óriási kereslet miatt az őserdők helyén hoznak létre avokádóültetvényeket. Én csak ritkán veszek avokádót. Legutóbb ez a szuper csokis minndenmentes, hihetetlenül ízletes torta született belőle. A tészta alapja mandula-, rizs-, hajdinaliszt és egy avokádó. Finom és egészséges.

Hozzávalók 2 tortalaphoz

- 1 érett avokádó

- késhegynyi steviapor

- 150 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 100 g rizsliszt

- 50 g hajdinaliszt

- 50 g kakaópor

- késhegynyi szódabikarbóna

- 250 ml víz

- vaníliaőrlemény

- pár csepp almaecet

A tortalapok elkészítése

Melegítsük elő 140 fokra légkeverésre a sütőt! Az avokádót turmixoljuk le a vízzel, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót! Béleljünk ki 2 tortaformát sütőpapírral! Simítsuk a tésztát a 2 tortaforma aljára! Süssük őket tűpróbáig (kb. 30 percig)! Hagyjuk kihűlni!

A csokikrém hozzávalói

- 1 érett avokádó leturmixolva 25 ml vízzel/növényi tejjel

- 25 g kakaópor

- 100 ml növényi tej

- 100 g vegán, 85%-os étcsoki

- késhegynyi stevia

A csokikrém elkészítése

A leturmixolt avokádón kívül a többi összetevőt alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük össze krémmé! Adjuk hozzá a leturmixolt avokádót! Kenjük meg az egyik tortalapot, illesszük rá a másikat, és vonjuk be a torta oldalát is a krémmel!

A tetejét díszíthetjük pl. kókuszreszelékkel, gojival.

Szénhidráttartalma összesen 184 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.