Ez a gyönyörű tengerkék színekben pompázó egészséges pohárkrém könnyen elkészíthető némi olajos magból, kókuszkrémből, gyümölcsből egy kevés datolyasziruppal és csokireszelékkel, puffasztott amaránttal díszítve. Próbáld ki te is ezt a mutatós krémdesszertet, és képzeld magad a homokos tengerpartra!
Ahogy már írtam korábban, mostanában foglalkoztat a természetes ételfestékekkel történő ételszínezés. Így a trikolórnak remélt sütik és a rózsaszín pohárkrém után most egy szép kék krémdesszert született. A titok a kék spirulinában keresendő, ami izgalmas színe mellett egészséges is.
Nézzük a desszert hozzávalóit rétegenként!
100 g olajos magot áztassunk be egy éjszakára! (Én sótlan földimogyorót használtam.)
Ezután turmixoljuk össze 50 ml vízzel és egy késhegynyi steviával!
Simítsuk a pohár aljába az így kapott krémnek a felét! A másik felét tegyük félre!
Tegyünk néhány darab gyümölcsöt (én fekete cseresznyét használtam) és vegán étcsokidarabokat erre a magkrémre!
Az olajos magkrém másik felében keverjünk el 1 tk. kék spirulinát! Simítsuk rá az előző rétegre! Majd szórjuk meg csokidarabokkal és gyümölccsel!
Ezen a ponton úgy döntöttem, hogy innentől 2 különböző irányban haladok. 😁
100 g kókuszkrémet vettem elő a hűtőből. Pár csepp citromfűszercseppet kevertem bele, majd megfeleztem. Az egyik felébe beletettem 1 tk. kék spirulinát, a másik felét fehéren hagytam.
Az egyik pohárba a fehér kókuszkrémet tettem 4. rétegként, a másikba a kéket.
A fehér felső rétegű desszert tetejére reszelt csokit szórtam és kis datolyaszirupot csorgattam.
A kéknek a közepére egy cseresznyét tettem, és körbeszórtam puffasztott amaránttal.
Ez a színkavalkád még az újításokra kevéssé nyitott óvodásom ízlelőbimbóit is felcsigázta - némi képzavarral élve. 😄
Neked melyik verzió tetszik jobban?
Összesen kb. 25 g szénhidrát van az egészben, poharanként kb. 13 g.🍨
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.