Sütőtökös pite


Sütőtökös pite

Az őszi-téli időszak slágere a rostban és mikrotápanyagokban gazdag sütőtök, amely édességekhez is kiváló alapanyagként szolgál. Segíti az emésztést, A-, B-, C-vitamintartalmával hozzájárul az egészségmegőrzéshez, a nátha kúrálásában is segíthet. Ez alkalommal egy mandulás alapú pite töltelékeként használjuk fel. Az alaphoz banánt teszünk, így hozzáadott édesítőre nem lesz szükségünk.

Hozzávalók a tésztához

- 1 banán

- pár csepp borecet

- 15 ml víz

-100 g mandulaőrlemény

- késhegynyi szódabikarbóna 

A tészta elkészítése

A banánt turmixoljuk össze a folyékony hozzávalókkal, majd elegyítsük a mandulaőrleménnyel és a szódabikarbónával. Sütőpapírral bélelt formában süssük 15 percig 180 fokon!

Hozzávalók a krémhez

- 250 g sült sütőtök

- 100 g kókuszkrém

- 1 tk. fahéj

- 1 tk. őrölt szerecsendió

- 25 g tápióka keményítő

A krém elkészítése

Turmixoljuk össze a sütőtököt a kókuszkrémmel (érdemes megkóstolni, ha elég édes a sütőtök, nem kell semmilyen hozzáadott édesítőszer.), majd keverjük el benne a többi hozzávalót! Sűrű krémet kapunk. 

Utolsó simítások

Kenjük a tésztára a krémet! A tetejét díszíthetjük pl. kesudióval. Süssük további 20 percig 180 fokon!

A teljes pite (8 szelet) tápanyagtartalma (kesudióval együtt): 1475 kcal, 83 g zsír, 141 g szénhidrát, 36 g fehérje. 

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.