Az őszi-téli időszak slágere a rostban és mikrotápanyagokban gazdag sütőtök, amely édességekhez is kiváló alapanyagként szolgál. Segíti az emésztést, A-, B-, C-vitamintartalmával hozzájárul az egészségmegőrzéshez, a nátha kúrálásában is segíthet. Ez alkalommal egy mandulás alapú pite töltelékeként használjuk fel. Az alaphoz banánt teszünk, így hozzáadott édesítőre nem lesz szükségünk.
- 1 banán
- pár csepp borecet
- 15 ml víz
-100 g mandulaőrlemény
- késhegynyi szódabikarbóna
A banánt turmixoljuk össze a folyékony hozzávalókkal, majd elegyítsük a mandulaőrleménnyel és a szódabikarbónával. Sütőpapírral bélelt formában süssük 15 percig 180 fokon!
- 250 g sült sütőtök
- 100 g kókuszkrém
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt szerecsendió
- 25 g tápióka keményítő
Turmixoljuk össze a sütőtököt a kókuszkrémmel (érdemes megkóstolni, ha elég édes a sütőtök, nem kell semmilyen hozzáadott édesítőszer.), majd keverjük el benne a többi hozzávalót! Sűrű krémet kapunk.
Kenjük a tésztára a krémet! A tetejét díszíthetjük pl. kesudióval. Süssük további 20 percig 180 fokon!
A teljes pite (8 szelet) tápanyagtartalma (kesudióval együtt): 1475 kcal, 83 g zsír, 141 g szénhidrát, 36 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.