Ez a nyers vegán desszert könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom és egészséges is. A ,,tészta" mandulából, datolyából, chiamagból, a krém avokádóból, banánból és kakaóból lesz, a tetejét pedig kesuvaj egészíti ki.
... bementünk karácsony után (sütire vágyva🤣) egy mentes cukrászdába, és vettünk 3 féle sütit. Az egyik egy félig felengedett, mogyorós-kesudiós-csokis, fagyasztós csoda volt. De a látvány megihletett. Abban ugyan teljesen más összetevők vannak (tudom, mert a terméket megtaláltam a neten), meg nem is így néz ki, de ez jutott róla eszembe.😅 Volt itthon egy túlérett banán és egy épp jó avokádó, így született ez a desszert. Nagyon finom lett.😋
A ,,tésztához"
- 30 g mandula
- 40 g datolya
- 10 g chia
- 25 ml víz
A krémhez
- 1 avokádó
- 1 banán
- 2 ek. kakaópor
- 25 ml víz
A kesuvajhoz
- 50 g kesudió
A ,,tészta" összetevőit aprítógéppel összedolgozzuk. Előveszünk 2 mousse formát, és a tésztát az aljukban egyenletesen elterítjük.
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, és rásimítjuk az előző rétegre.
A kesudiót egy erős aprítóval addig őrüljük, míg fényes krém lesz belőle. Persze bolti kesuvaj is használható, az egyszerűbb, csak drágább. A kesukrémet a desszert tetejére kanalazzuk.
A tortácskákat a hűtőben hagyjuk pár órára összeállni.
Tápanyagtartalom adagonként: 38 g zsír, 52 g szénhidrát, 18 g fehérje, 587 kcal. Az adagok felezhetők.🤣
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.