Kesuvajas-kakaós tortácska


Kesuvajas-kakaós tortácska

Ez a nyers vegán desszert könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom és egészséges is. A ,,tészta" mandulából, datolyából, chiamagból, a krém avokádóból, banánból és kakaóból lesz, a tetejét pedig kesuvaj egészíti ki.

Az úgy volt, hogy ...

... bementünk karácsony után (sütire vágyva🤣) egy mentes cukrászdába, és vettünk 3 féle sütit. Az egyik egy félig felengedett, mogyorós-kesudiós-csokis, fagyasztós csoda volt. De a látvány megihletett. Abban ugyan teljesen más összetevők vannak (tudom, mert a terméket megtaláltam a neten), meg nem is így néz ki, de ez jutott róla eszembe.😅 Volt itthon egy túlérett banán és egy épp jó avokádó, így született ez a desszert. Nagyon finom lett.😋

Hozzávalók 2 adaghoz

A ,,tésztához"

- 30 g mandula

- 40 g datolya

- 10 g chia

- 25 ml víz

A krémhez

- 1 avokádó

- 1 banán

- 2 ek. kakaópor

- 25 ml víz

A kesuvajhoz

- 50 g kesudió

Elkészítés

A ,,tészta" összetevőit aprítógéppel összedolgozzuk. Előveszünk 2 mousse formát, és a tésztát az aljukban egyenletesen elterítjük.

A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, és rásimítjuk az előző rétegre.

A kesudiót egy erős aprítóval addig őrüljük, míg fényes krém lesz belőle. Persze bolti kesuvaj is használható, az egyszerűbb, csak drágább. A kesukrémet a desszert tetejére kanalazzuk. 

A tortácskákat a hűtőben hagyjuk pár órára összeállni.

Tápanyagtartalom adagonként: 38 g zsír, 52 g szénhidrát, 18 g fehérje, 587 kcal. Az adagok felezhetők.🤣

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.