Banános keksz


Banános keksz

Ez a kölesliszttől ruganyos és nyújtható, a mandulaliszttől pont kellőképpen zsíros (így hozzáadott zsiradékot nem igénylő), a rizsliszttől omlós keksz pár perc alatt elkészíthető. Alkalomhoz illően díszíthető különböző kekszpecsétekkel. Mivel közeleg a karácsony, most épp karácsonyi mintát nyomtam rájuk. A fűszerezést is lehet alkalomhoz igazítani, karácsonyhoz pl. passzol a mézeskalács fűszerkeverék is, vagy a fahéj önmagában.

Hozzávalók 12 nagy darabhoz

- 2 db banán (ettől nem lesz markánsan édes, kiegészíthető egy késhegynyi steviával ízlés szerint)

- 140 g kölesliszt

- 60 g mandulaliszt

- 100 g rizsliszt

- 30 ml kókusztejszín

- vanília őrlemény

- 5 citrom fűszercsepp

- fél tk. őrölt gyömbér/mézeskalács fűszerkeverék/fahéj

Elkészítés

A banánt törjük össze villával teljesen pépesre! Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval!

Sütőpapíron nyújtsuk ki! Szaggassuk ki egy pohárral/pogácsaszaggatóval! A pecsétnyomóm mérete miatt én egy 6 cm átmérőjű szájjal rendelkező poharat használtam. 

Pecsételjük a korongokra a mintát!

Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süssük 180 fokon kb. 25 percig, amíg kicsit megpirulnak!

12 darab keksz készült, darabja 18 g szénhidrátot tartalmaz.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.