Ez a kölesliszttől ruganyos és nyújtható, a mandulaliszttől pont kellőképpen zsíros (így hozzáadott zsiradékot nem igénylő), a rizsliszttől omlós keksz pár perc alatt elkészíthető. Alkalomhoz illően díszíthető különböző kekszpecsétekkel. Mivel közeleg a karácsony, most épp karácsonyi mintát nyomtam rájuk. A fűszerezést is lehet alkalomhoz igazítani, karácsonyhoz pl. passzol a mézeskalács fűszerkeverék is, vagy a fahéj önmagában.
- 2 db banán (ettől nem lesz markánsan édes, kiegészíthető egy késhegynyi steviával ízlés szerint)
- 140 g kölesliszt
- 60 g mandulaliszt
- 100 g rizsliszt
- 30 ml kókusztejszín
- vanília őrlemény
- 5 citrom fűszercsepp
- fél tk. őrölt gyömbér/mézeskalács fűszerkeverék/fahéj
A banánt törjük össze villával teljesen pépesre! Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval!
Sütőpapíron nyújtsuk ki! Szaggassuk ki egy pohárral/pogácsaszaggatóval! A pecsétnyomóm mérete miatt én egy 6 cm átmérőjű szájjal rendelkező poharat használtam.
Pecsételjük a korongokra a mintát!
Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süssük 180 fokon kb. 25 percig, amíg kicsit megpirulnak!
12 darab keksz készült, darabja 18 g szénhidrátot tartalmaz.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért nézd meg a postafiókodat!
Hamarosan jelentkezem az újdonságokkal.