Ez a desszert nagyon gyorsan elkészíthető néhány alapanyagból, és még annál is gyorsabban elfogy, mivel annyira ízletes. Földimogyoró, mandula, zabpehely, datolyaszirup, víz és étcsoki kell csak hozzá, és máris kész a finom, vegán desszertünk.
- 15 ml víz
- 30 g datolyaszirup
- 15 g mandulaőrlemény
- 100 g durvára darált, sótlan, pörkölt földimogyoró
- 15 g zabpehely
- 50 g 85%-os vegán étcsoki + 1 csepp olaj
Keverjük össze a hozzávalókat a csoki kivételével! A ragacsos masszából formázzunk golyókat! Forgassuk bele a golyókat az olajjal összeolvasztott csokiba! (Hogy ne kenődjön, temperálhatjuk a csokit, de szerintem nem érdemes, hamarabb megesszük, mint szétkenődne.) Tegyük sütőpapírral fedett sütőrácsra, míg megdermed a csoki! Utána még érdemes behűteni pár órára, ha még marad addig golyó, ugyanis egy szempillantás alatt elfogy, olyan finom.😋
A 6 golyóban összesen 88 g zsír, 54 g szénhidrát, 34 g fehérje, 1158 kcal van. Golyónként 15 g zsír, 9 g szénhidrát, 6 g fehérje, 193 kcal.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.