A főzelékek előnyeiről már írtam a lencsefőzelék receptemnél. Nagyjából ezek állnak a zöldbabfőzelék esetében is.
A zöldbab mindig az egyik kedvenc ételem volt. Szerencsére a család is szereti.
A zöldbabfőzelék esetében is próbálkoztam a saját magával való sűrítéssel, de ez egy kicsit kásás állagot adott neki. Valószínűleg túl rostos a növény, vagy nem turmixoltam elég ideig... 🤔 Lényeg, hogy nem voltam elégedett az eredménnyel, így igyekeztem mást kitalálni.
Rájöttem, hogy ugyanazokat a fűszereket használom a zöldbabfőzelékhez, mint gyermekem örök kedvencéhez, a paprikás krumplihoz. Ráadásul a zöldbabfőzelékbe szoktak tenni krumplit is. Heuréka: dupla adag paprikás krumplit készítek, a felét beleteszem a zöldbabba, részben leturmixolva (finom, krémes lesz tőle), részben kockákban hagyva. Kész is a mentes zöldbabfőzi.👩🏭
-1000 g zöldbab
- fokhagyma
- só
- fűszerpaprika
- kevés olaj
-víz
- 500 g krumpli
A burgonyát meghámozzuk, nem egyforma kockákra vágjuk (hogy a kisebbek elfőjenek). Kevés olajat teszünk a lábasba, rádobjuk a krumplit, megfűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. 3/4-ig ellepi.
A zöldbabot egy másik lábasba tesszük kevés olajra, majd ugyanezeket a fűszereket rászórjuk, kb. a feléig felöntjük vízzel.
Közepes lángon puhára főzzük mindkettőt.
A paprikás krumpli felét a zöldbab főzővizével összeturmixoljuk. A másik felét hozzáadjuk a zöldbabhoz, majd a ,,zöldbabszószt" hozzákeverjük.
Az egészben 137 g szénhidrát van. Kb. 5 adag kijön belőle. Adagonként 27 g szénhidrát.
Jó étvágyat!🙂
Thank you for subscribing!
Have a great day!