Mindenmentes zöldbabfőzelék


Mindenmentes zöldbabfőzelék

Főzelékek

A főzelékek előnyeiről már írtam a lencsefőzelék receptemnél. Nagyjából ezek állnak a zöldbabfőzelék esetében is. 

A zöldbab mindig az egyik kedvenc ételem volt. Szerencsére a család is szereti. 

A zöldbabfőzelék esetében is próbálkoztam a saját magával való sűrítéssel, de ez egy kicsit kásás állagot adott neki. Valószínűleg túl rostos a növény, vagy nem turmixoltam elég ideig... 🤔 Lényeg, hogy nem voltam elégedett az eredménnyel, így igyekeztem mást kitalálni.

Rájöttem, hogy ugyanazokat a fűszereket használom a zöldbabfőzelékhez, mint gyermekem örök kedvencéhez, a paprikás krumplihoz. Ráadásul a zöldbabfőzelékbe szoktak tenni krumplit is. Heuréka: dupla adag paprikás krumplit készítek, a felét beleteszem a zöldbabba, részben leturmixolva (finom, krémes lesz tőle), részben kockákban hagyva. Kész is a mentes zöldbabfőzi.👩‍🏭

Hozzávalók:

-1000 g zöldbab

- fokhagyma

- só

- fűszerpaprika 

- kevés olaj

-víz

- 500 g krumpli

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nem egyforma kockákra vágjuk (hogy a kisebbek elfőjenek). Kevés olajat teszünk a lábasba, rádobjuk a krumplit, megfűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. 3/4-ig ellepi.

A zöldbabot egy másik lábasba tesszük kevés olajra, majd ugyanezeket a fűszereket rászórjuk, kb. a feléig felöntjük vízzel.

Közepes lángon puhára főzzük mindkettőt.

A paprikás krumpli felét a zöldbab főzővizével összeturmixoljuk. A másik felét hozzáadjuk a zöldbabhoz, majd a ,,zöldbabszószt" hozzákeverjük.

Az egészben 137 g szénhidrát van. Kb. 5 adag kijön belőle. Adagonként 27 g szénhidrát.

Jó étvágyat!🙂

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.