Diós tallér csokicseppekkel


Diós tallér csokicseppekkel

Ez a süti ideális uzsonnára, reggeli mellé, vagy amikor csak megkívánsz valami finomat és táplálót. Nincs szükséged különleges eszközökre vagy sok időre, hogy elkészítsd ezeket az ínycsiklandó tallérokat. Csak keverd össze az összetevőket, süsd meg, és már élvezheted is! Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, javítja az emésztést és energiát ad. A csokicseppek finoman olvadnak el a szádban, miközben a darált dió kellemes ropogósságot biztosít. Ez a kettő együtt egyszerűen verhetetlen!

Hozzávalók

- 5 tk lenmagliszt + 3 ek víz, 

- 110 g mandulaőrlemény, 

- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 

- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp almaecet, 

- 60 g kókuszkrém, 

- 60 g rizsszirup, 

- késhegynyi vaníliaőrlemény, 

- 75 g vegán csokicsepp, 

- 50 g darált dió.

Elkészítés

Keverd össze a hozzávalókat, az ecetet csak a végén add hozzá! Kanalazd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 fokon 15 percig!

14 darab tallér lett belőle. 1 darab tápértéke 175 kcal, 9 g zsír,  17 g szénhidrát, 6 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.