Csokis-túrós pohárkrém


Csokis-túrós pohárkrém

Ez a kizárólag növényi összetevőkből álló pohárkrém alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően jól beleilleszthető diétába is. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Alapját egy mandulalisztes keksz adja, melyre a selyemtofuból készült ,,túrókrém", majd a csokiöntet, végül díszítésként apróra vágott dió és áfonya következik. Finom és egészséges desszert, próbáld ki te is!

Megint egy tofus desszert... 🙄

... gondolta volna a zuram, ha azelőtt árulom el neki, mit eszik, hogy elégedetten hátradőlve megnyalta volna mind a 10 ujját. 😁

Oké, szeretem a tofut. Pláne, mióta személyesen megismerkedtem a selyemtofuval, amiről annyi szépet hallottam már. A selyemtofu - amit nagyobb ázsiai üzletekben és bioboltok webshopjában lehet beszerezni-, különösen alkalmas desszertekbe, mert szinte nem érezni a szójaízt, és szuper krémes. Így adta magát, hogy a karácsonykor kipróbált sós felhasználási mód után végre egy desszertbe is bekerüljön. A krémről pedig a pohárkrém jutott eszembe, így ez a finomság született.

Hozzávalók a kekszhez

-100 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 50 g rizsliszt

- késhegynyi stevia

- 60 ml víz

- őrölt fahéj ízlés szerint

A keksz elkészítése

A hozzávalókat dolgozzuk össze! A tésztából evőkanállal formáljunk sütőpapírral bélelt sütőlapra korongokat! 180 fokon süssük kb. 20 percig (amíg a teteje pirosodni kezd)! Hagyjuk kihűlni!

Hozzávalók a ,,túrókrémhez"

- 300 g selyemtofu

- fél citrom leve

- késhegynyi stevia

- vanília őrlemény

- narancs fűszercsepp

- 30 g mazsola

A ,,túrókrém" elkészítése

A mazsola kivételével mindent tegyünk turmixgépbe! Dolgozzuk össze, majd keverjük bele a mazsolát!

A csokikrém hozzávalói

- 2 dl kókuszkrém

- 30 g kakaó

- késhegynyi stevia

- 30 g 85%-os vegán étcsoki

A csokikrém elkészítése

Alacsony lángon főzzük össze a hozzávalókat! Hagyjuk kihűlni a krémet!

Összeállítás

Én első körben üvegekben szervíroztam a desszertet. 2 kisebb és egy nagyobb üvegem volt. Az üvegek aljára tettem a kihűlt kekszet, ráöntöttem a ,,túrókrémet", majd a csokikrémet. Ezután dióval és áfonyával díszítettem. A nagyobbik üveg tartalmát végül megfeleztük, így egy része kis tálkába került, és ott is jól mutatott. 

Egy éjszaka a hűtőben kifejezetten kedvez az ízhatásnak.

A teljes adag szénhidráttartalma 88 g. Nekem végül 4 adag lett, így adagonként kb. 22 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.