Mogyorós-kókuszos-céklás torta


Mogyorós-kókuszos-céklás torta

Ez a mogyorós-kókuszos-céklás torta gyorsan és sütés nélkül készül. Az alsó rétegben a datolya és a török mogyoró dominál. A középső, kókuszkrémes réteget céklazselé koronázza meg. Könnyű és finom. Emellett egészséges is. Ebben a desszertben a cékla íze nem karakteres, így akkor is becsempészhetjük a magunk és családunk étrendjébe, ha a céklát alapvetően nem kedveljük túlzottan.

Hozzávalók az alaphoz

- 100 g darált török mogyoró

- 150 g magozott ,,friss" datolya (tehát nem aszalt datolya, de jó a datolyapaszta is)

- 10 g kakaópor

- 30 g zabpehely

- 10 g kókuszreszelék

- kb. 5 ml víz

Elkészítése

Tegyük a hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe, és dolgozzuk össze! Majd adjuk hozzá a vizet! Épp csak annyi víz kell, hogy összeálljon a massza. Simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába!


Hozzávalók a krémhez

- 200 ml kókuszkrém (én ezt használom)

- késhegynyi stevia

- késhegynyi őrölt vanília

A krém elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat, és oszlassuk el egyenletesen az alsó réteg tetején!

A céklazselé hozzávalói és elkészítése

- 1 dl 100%-os céklalé

- 1 tk. fahéj

- 1 tk. agar-agar por

Elegyítsük a fahéjat a céklalével, majd forraljuk fel! Adjuk hozzá az agar-agar port! Kevergessük forralás közben 2-3 percig, majd kicsit hagyjuk hűlni! Amikor kezd besűrűsödni, de még folyik, öntsük a torta tetejére, és tegyük hűtőbe egy éjszakára!

A teljes torta szénhidráttartalma 159 g, 8 szeletre vágva szeletenként 20 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a vegán opciót is kínáló vendéglátóhelyekről írt összefoglalómat!

.