Ez a mogyorós-kókuszos-céklás torta gyorsan és sütés nélkül készül. Az alsó rétegben a datolya és a török mogyoró dominál. A középső, kókuszkrémes réteget céklazselé koronázza meg. Könnyű és finom. Emellett egészséges is. Ebben a desszertben a cékla íze nem karakteres, így akkor is becsempészhetjük a magunk és családunk étrendjébe, ha a céklát alapvetően nem kedveljük túlzottan.
- 100 g darált török mogyoró
- 150 g magozott ,,friss" datolya (tehát nem aszalt datolya, de jó a datolyapaszta is)
- 10 g kakaópor
- 30 g zabpehely
- 10 g kókuszreszelék
- kb. 5 ml víz
Tegyük a hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe, és dolgozzuk össze! Majd adjuk hozzá a vizet! Épp csak annyi víz kell, hogy összeálljon a massza. Simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába!
- 200 ml kókuszkrém (én ezt használom)
- késhegynyi stevia
- késhegynyi őrölt vanília
Keverjük össze a hozzávalókat, és oszlassuk el egyenletesen az alsó réteg tetején!
- 1 dl 100%-os céklalé
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. agar-agar por
Elegyítsük a fahéjat a céklalével, majd forraljuk fel! Adjuk hozzá az agar-agar port! Kevergessük forralás közben 2-3 percig, majd kicsit hagyjuk hűlni! Amikor kezd besűrűsödni, de még folyik, öntsük a torta tetejére, és tegyük hűtőbe egy éjszakára!
A teljes torta szénhidráttartalma 159 g, 8 szeletre vágva szeletenként 20 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.