Vegán zöldséges rétes


Vegán zöldséges rétes

Gyors megoldás hétköznapokra is

Egy gyors és könnyű, ugyanakkor laktató ebédet vagy vacsorát készítenél? Akkor nézd meg ezt a zöldséges rétes receptet! Kevés munkával mutatós fogást készíthetsz egy adag bolti, vegán leveles tésztából és egy zöldségraguból. Ami a zöldségraguból nem fér a tésztába, köretként kerülhet a töltött tészta mellé.

Vigyázat, ez az étel tartalmaz glutént!

Rétes leveles tésztából?

Ha már úgyse magam készítem, akkor ilyen részleteken nem akadok fenn. 🤣

Utánanéztem, hogy mi a különbség a két tészta között. Tante Fanny és az internet népe is megengedő ebben a kérdésben. ,,Mind a rétestésztát, mind a leveles tésztát gyakran használják mindenféle réteshez. Ha a klasszikus rétestésztáról beszélünk, általában az ostya-vékony, húzott rétestésztát értjük alatta, de a leveles tészta a több rétegének és vajtartalmának köszönhetően kicsit jobban megemelkedik sütés közben és ropogósabbá válik. Mindenki készítse saját ízlésének megfelelően." - írja Fanni néni. Reméljük, a vegán tésztájába Fanni néni nem csempészett igazi vajat. 🧐

,,Rottyantott"

Izgalmasan hangzik, ugye? De mi ez? Nem lehet valami guszta dolog...🤫

A nevével ellentétben mégis valami finom és egészséges ételről van szó, közismertebb elnevezése a zöldségragu. Ezt hívjuk mi a családban ,,rottyantottnak", mert a nyers zöldségeket egy kis pirított hagymán össze kell ,,rottyantani" hozzá. 

Ha elkészíted a receptet, talán ne a ,,rottyantott" névvel promózd a családnak/vendégeknek.😀

Mire is lesz szükséged hozzá?

- 500 g (csiperke) gomba

- 1 közepes fej lila hagyma

- 135 g tv paprika

- 150 g cukkini

- kevés olíva olaj a ,,rottyantáshoz" és a tészta megkenéséhez

- 75 g paradicsomszósz a leveles tészta megkenéséhez

- 275 g-os csomag vegán leveles tészta

A zöldségragu elkészítése:

Vágd apróra a hagymát és pirítsd meg! 

Szeleteld szintén apróra a többi zöldséget és a gombát! 

Dobd rá a megpirított hagymára, fűszerezd meg ízlés szerint! Én görög fűszerkeveréket és egy kis szójaszószt használtam. 


Párold kb. 10 percig közepes lángon, majd kicsit félrehúzott fedővel pár percig maximum fokozaton, hogy a leve nagy része elpárologjon!

Ha kész, hagyd kihűlni, majd töltsd meg vele a paradicsomszósszal megkent leveles tésztát! Tekerd fel, a tészta tetejét kend meg kevés olíva olajjal! 

180 fokon süsd kb. 35 percig, amíg megpirul!

A teljes zöldséges rétes szénhidráttartalma 125 g

Készítsd el te is!😋

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.