Egy gyors és könnyű, ugyanakkor laktató ebédet vagy vacsorát készítenél? Akkor nézd meg ezt a zöldséges rétes receptet! Kevés munkával mutatós fogást készíthetsz egy adag bolti, vegán leveles tésztából és egy zöldségraguból. Ami a zöldségraguból nem fér a tésztába, köretként kerülhet a töltött tészta mellé.
Vigyázat, ez az étel tartalmaz glutént!
Ha már úgyse magam készítem, akkor ilyen részleteken nem akadok fenn. 🤣
Utánanéztem, hogy mi a különbség a két tészta között. Tante Fanny és az internet népe is megengedő ebben a kérdésben. ,,Mind a rétestésztát, mind a leveles tésztát gyakran használják mindenféle réteshez. Ha a klasszikus rétestésztáról beszélünk, általában az ostya-vékony, húzott rétestésztát értjük alatta, de a leveles tészta a több rétegének és vajtartalmának köszönhetően kicsit jobban megemelkedik sütés közben és ropogósabbá válik. Mindenki készítse saját ízlésének megfelelően." - írja Fanni néni. Reméljük, a vegán tésztájába Fanni néni nem csempészett igazi vajat. 🧐
Izgalmasan hangzik, ugye? De mi ez? Nem lehet valami guszta dolog...🤫
A nevével ellentétben mégis valami finom és egészséges ételről van szó, közismertebb elnevezése a zöldségragu. Ezt hívjuk mi a családban ,,rottyantottnak", mert a nyers zöldségeket egy kis pirított hagymán össze kell ,,rottyantani" hozzá.
Ha elkészíted a receptet, talán ne a ,,rottyantott" névvel promózd a családnak/vendégeknek.😀
- 500 g (csiperke) gomba
- 1 közepes fej lila hagyma
- 135 g tv paprika
- 150 g cukkini
- kevés olíva olaj a ,,rottyantáshoz" és a tészta megkenéséhez
- 75 g paradicsomszósz a leveles tészta megkenéséhez
- 275 g-os csomag vegán leveles tészta
Vágd apróra a hagymát és pirítsd meg!
Szeleteld szintén apróra a többi zöldséget és a gombát!
Dobd rá a megpirított hagymára, fűszerezd meg ízlés szerint! Én görög fűszerkeveréket és egy kis szójaszószt használtam.
Párold kb. 10 percig közepes lángon, majd kicsit félrehúzott fedővel pár percig maximum fokozaton, hogy a leve nagy része elpárologjon!
Ha kész, hagyd kihűlni, majd töltsd meg vele a paradicsomszósszal megkent leveles tésztát! Tekerd fel, a tészta tetejét kend meg kevés olíva olajjal!
180 fokon süsd kb. 35 percig, amíg megpirul!
A teljes zöldséges rétes szénhidráttartalma 125 g.
Készítsd el te is!😋
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.