Áfonyás-mandulás blondie


Áfonyás-mandulás blondie

A blondie-t gyakran nevezik ,,szőke brownie-nak" vagy ,,vaníliás brownie-nak" is, mivel ugyanazokat az alapvető összetevőket használja, mint a brownie, de a kakaópor vagy a csokoládé helyett vanília kerül bele. A blondie textúrája általában puha és nedves, hasonlóan a brownie-hoz, de nem olyan sűrű és csokoládés. Most vegán verzióban találkozhatsz vele.

Volt itthon egy kis áfonya...

... mint mindig, hiszen nagyon jót tesz a látásnak. Viszont kezdett megharagudni rám, amiért mostanában dinnyét reggeliztem helyette. Csalódottságát penészedéssel jelezte, úgyhogy gyorsan gondjaimba vettem. Most a blondie tetejéről kacsintgat rám. Így még könnyebben fogy, bár nyersen is szeretem. 😋

Hozzávalók

- 150 ml felvert aquafaba

- pár csepp almaecet

- 80 g eritrit

-késhegynyi vanília őrlemény

- 150 ml kókusztej

- 185 g barna rizsliszt

- 20 g burgonyakeményítő

- késhegynyi szódabikarbóna

- 150 g áfonya

- 10 g szeletelt mandula

Elkészítés

Verjük habbá a behűtött aquafabát (csicseriborsó főző-/konzervlé), keverjük hozzá a borecetet, az eritritet, a vaníliát, a kókusztejet! Forgassuk bele a rizsliszt, keményítő és szódabikarbóna keverékét!

Simítsuk ütőpapírral bélelt sütőformába! A tetejére tegyük rá az áfonyát és a mandulaszeleteket!

Süssük 180 fokon 25 percig. Ha már nem forró a forma, vegyük ki a sütit, rácson hűtsük ki teljesen!

8 szeletre vágva szeletenként 152 kcal, 2 g zsír, 34 g szénhidrát, 2 g fehérje van benne.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.