A blondie-t gyakran nevezik ,,szőke brownie-nak" vagy ,,vaníliás brownie-nak" is, mivel ugyanazokat az alapvető összetevőket használja, mint a brownie, de a kakaópor vagy a csokoládé helyett vanília kerül bele. A blondie textúrája általában puha és nedves, hasonlóan a brownie-hoz, de nem olyan sűrű és csokoládés. Most vegán verzióban találkozhatsz vele.
... mint mindig, hiszen nagyon jót tesz a látásnak. Viszont kezdett megharagudni rám, amiért mostanában dinnyét reggeliztem helyette. Csalódottságát penészedéssel jelezte, úgyhogy gyorsan gondjaimba vettem. Most a blondie tetejéről kacsintgat rám. Így még könnyebben fogy, bár nyersen is szeretem. 😋
- 150 ml felvert aquafaba
- pár csepp almaecet
- 80 g eritrit
-késhegynyi vanília őrlemény
- 150 ml kókusztej
- 185 g barna rizsliszt
- 20 g burgonyakeményítő
- késhegynyi szódabikarbóna
- 150 g áfonya
- 10 g szeletelt mandula
Verjük habbá a behűtött aquafabát (csicseriborsó főző-/konzervlé), keverjük hozzá a borecetet, az eritritet, a vaníliát, a kókusztejet! Forgassuk bele a rizsliszt, keményítő és szódabikarbóna keverékét!
Simítsuk ütőpapírral bélelt sütőformába! A tetejére tegyük rá az áfonyát és a mandulaszeleteket!
Süssük 180 fokon 25 percig. Ha már nem forró a forma, vegyük ki a sütit, rácson hűtsük ki teljesen!
8 szeletre vágva szeletenként 152 kcal, 2 g zsír, 34 g szénhidrát, 2 g fehérje van benne.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.