Ez a végtelenül egyszerű, 3 perc alatt összeállítható desszert gyermekkorunk kedvencét, a mazsolás túrókrémet idézi növényi alapokon. A pekándió különleges íze még inkább feldobja ezt a finomságot. Tudtad, hogy hazánkban a dióburok-fúróléggyel vívott harcban a pekándió termesztése lehet a jövőben hatékony, mivel ennek a diófélének nincs kártevője? A pekándió mellett csupán selyemtofura, mazsolára, vaníliaőrleményre, citrom fűszercseppre, steviára és mazsolára lesz szükséged ehhez a könnyed édességhez. Lássuk a részleteket!
- 300 g selyemtofu
- késhegynyi vanília őrlemény
- pár citrom fűszercsepp
- késhegynyi steviapor
- 45 g mazsola
A tetejére
- 10 g pekándió
- 50 g szőlő
(+ egyéb gyümölcsök)
A mazsola kivételével tegyünk minden egy habverő funkcióval rendelkező aprítógépbe / egy tálba, és használjunk kézi habverőt az elegyítéshez!
Keverjük bele a mazsolát!
Kanalazzuk a krémet a kelyhek aljába!
Díszítsük pekándióval (vagy más olajos maggal) és gyümölcsökkel!
Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt!
Egyéb gyümikkel felturbózva.
Egy adag tápértéke: 205 kcal, 10 g zsír, 23 g szénhidrát, 8 g fehérje.😋
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.