Gyümölcsös- pekándiós túrókrém


Gyümölcsös- pekándiós túrókrém

Ez a végtelenül egyszerű, 3 perc alatt összeállítható desszert gyermekkorunk kedvencét, a mazsolás túrókrémet idézi növényi alapokon. A pekándió különleges íze még inkább feldobja ezt a finomságot. Tudtad, hogy hazánkban a dióburok-fúróléggyel vívott harcban a pekándió termesztése lehet a jövőben hatékony, mivel ennek a diófélének nincs kártevője? A pekándió mellett csupán selyemtofura, mazsolára, vaníliaőrleményre, citrom fűszercseppre, steviára és mazsolára lesz szükséged ehhez a könnyed édességhez. Lássuk a részleteket!

Hozzávalók 2 kehelyhez

- 300 g selyemtofu

- késhegynyi vanília őrlemény

- pár citrom fűszercsepp

- késhegynyi steviapor

- 45 g mazsola

A tetejére

- 10 g pekándió

- 50 g szőlő

(+ egyéb gyümölcsök)

Elkészítés

A mazsola kivételével tegyünk minden egy habverő funkcióval rendelkező aprítógépbe / egy tálba, és használjunk kézi habverőt az elegyítéshez!

Keverjük bele a mazsolát!

Kanalazzuk a krémet a kelyhek aljába!

Díszítsük pekándióval (vagy más olajos maggal) és gyümölcsökkel!

Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt!

Egyéb gyümikkel felturbózva.

Egy adag tápértéke: 205 kcal, 10 g zsír, 23 g szénhidrát, 8 g fehérje.😋

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.