A dió egy igazi vitaminbomba, gazdag növényi rostokban, ásványi anyagokban, a vegánokon számonkért omega-3 zsírsavakban. Ráadásul finom is. Nagyon jól passzol az almához, aminek szerencsére egész évben szezonja van. Bolondítsuk meg az almás diótortánkat egy kis gojibogyóval, ami szintén egészséges, és még dekorációs elemnek is kiváló!
Itt egy gyors, egyszerű és nagyon finom, sütés nélküli torta!
- 100 g dió
- 150 g (fényező anyagtól is mentes) aszalt datolya
- 20 g chiamag
- 30 g zabpehely
- 1 dl vízben felforralt 1 ek. xilit
A száraz alapanyagokat tegyük késes aprítóba, öntsük rá a xilitszirupot (mikróban 2 perc alatt összeforralt víz +xilit)! Dolgozzuk össze darabos masszává! Simítsuk, lapítsuk tortaformába!
- 150 g alma
- 1 dl víz
- 2 ek. útifű maghéj
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és simítsuk rá a diós rétegre!
- 1 ek. tápióka keményítő
- 2,5 dl kókusztejszín
- csipetnyi vanília őrlemény
- csipetnyi steviapor
- 1 tk. kókuszzsír
0,5 dl kókusztejszínben keverjük csomómentesre a keményítőt! Forraljuk össze a többi hozzávalót egy kis lábasban! Öntsük hozzá a kikevert keményítőt, lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, míg besűrűsödik!
Öntsük rá az almazselés rétegre!
Tegyük a tortát a hűtőbe egy éjszakára! Gyorsabb eredmény érdekében mehet a mélyhűtőbe kb. 30 percre!
Díszítsük gojival (kb. 15 g), dióval, ízlés szerint!😋
Kb. 200 g szénhidrátot tartalmaz. 8 szeletre vágva szeletenként 25 g.
Jó étvágyat!😊
Köszönöm, hogy feliratkoztál!