Íme egy nagyon finom, krémes, könnyen és gyorsan elkészíthető vegán kesukrémes torta receptje! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, édességét a tésztában lévő alma, stevia és a krémet ízesítő banán, illetve a tetején lévő datolyaszirup adja. A tészta alapja mandulaliszt, ami E-vitaminban, aminosavakban, magnéziumban is gazdag, jót tesz a bőrnek, javítja az agy működését. A tejszínes jellegű, selymes krém a hasonlóan hasznos ásványi anyagokat tartalmazó kesudióból készül. Kóstoljuk meg ezt az egészséges és ínycsiklandó desszertet!
- 100 g mandulaliszt
- 30 g hajdinaliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- egy közepes alma
- egy ek. útifű maghéj
- 30 g kókuszzsír
- pár csepp bor-/almaecet/citromlé
Egy keverőtálban vegyítsd össze a száraz hozzávalókat! Párold meg a felkockázott almát tűzhelyen (vagy mikróban) kevés vízzel fedő alatt, majd turmixold le a levével, a kókuszzsírral és a borecettel együtt, és öntsd a többihez! Gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd össze! Simítsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába! Süsd 180 fokon kb. 15 percig, míg a teteje aranybarnává kezd válni!
- 100 g kesudió beáztatva egy éjszakára
- késhegynyi vanília őrlemény
- 5-6 citrom fűszercsepp
- 1,5 dl kókusztejszín
- 1 banán
- 1 ek. kókuszzsír
Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe, dolgozzuk simára! Kenjük a krémet a kihűlt tortaalapra! Helyezzük hűtőszekrénybe egy éjszakára! Ezalatt megdermed a kókuszzsír, és könnyen szeletelhetővé válik a torta.
A tetejét datolyasziruppal díszíthetjük.
Szénhidráttartalma 140 g. 8 szeletre vágva szeletenként 17 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál!
Az ajándékodat keresd a postafiókodban!
Hamarosan értesítelek az újdonságokról.