Mindenmentes citromos kesukrémes torta


Mindenmentes citromos kesukrémes torta

Íme egy nagyon finom, krémes, könnyen és gyorsan elkészíthető vegán kesukrémes torta receptje! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, édességét a tésztában lévő alma, stevia és a krémet ízesítő banán, illetve a tetején lévő datolyaszirup adja. A tészta alapja mandulaliszt, ami E-vitaminban, aminosavakban, magnéziumban is gazdag, jót tesz a bőrnek, javítja az agy működését. A tejszínes jellegű, selymes krém a hasonlóan hasznos ásványi anyagokat tartalmazó kesudióból készül. Kóstoljuk meg ezt az egészséges és ínycsiklandó desszertet!

Hozzávalók a tésztához

- 100 g mandulaliszt

- 30 g hajdinaliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- egy közepes alma

- egy ek. útifű maghéj

- 30 g kókuszzsír

- pár csepp bor-/almaecet/citromlé

A tészta elkészítése

Egy keverőtálban vegyítsd össze a száraz hozzávalókat! Párold meg a felkockázott almát tűzhelyen (vagy mikróban) kevés vízzel fedő alatt, majd turmixold le a levével, a kókuszzsírral és a borecettel együtt, és öntsd a többihez! Gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd össze! Simítsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába! Süsd 180 fokon kb. 15 percig, míg a teteje aranybarnává kezd válni!

Hozzávalók a kesukrémhez

- 100 g kesudió beáztatva egy éjszakára

- késhegynyi vanília őrlemény

- 5-6 citrom fűszercsepp

- 1,5 dl kókusztejszín

- 1 banán

- 1 ek. kókuszzsír

A krém elkészítése, a torta összeállítása

Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe, dolgozzuk simára! Kenjük a krémet a kihűlt tortaalapra! Helyezzük hűtőszekrénybe egy éjszakára! Ezalatt megdermed a kókuszzsír, és könnyen szeletelhetővé válik a torta.

A tetejét datolyasziruppal díszíthetjük.

Szénhidráttartalma 140 g. 8 szeletre vágva szeletenként 17 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.