Gyümölcstorta


Gyümölcstorta

A vegán gyümölcstorta egy frissítő és szemet gyönyörködtető desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. Bármilyen gyümölcsöt használhatsz, amit szeretsz, vagy ami éppen szezonális, így mindig más és más ízű lehet a tortád. Ez a mentes verzió gyerekkorunk pudingos gyümölcstortáját idézi.

Hozzávalók az alaphoz

- 200 g mandulaőrlemény

- 200 g barna rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp almaecet/citromlé

- 30 g kesuvaj

- 2 db banán

- 110 ml víz

Az alap elkészítése

Villával törjük össze teljesen a banánokat egy tálban! Keverjük hozzá a többi összetevőt, az ecetet a végén adjuk hozzá!

A tésztát simítsuk 26 cm-es piteformába! Süssük 180 fokon 25 percig!

A puding hozzávalói

- 330 ml növényi tej

- 80 g tápiókagyöngy

- 25 g eritrit

- késhegynyi vanília, kurkuma

A puding elkészítése

Öntsük a hozzávalókat egy lábasba, és hagyjuk állni fél órát! Utána alacsony lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg a gyöngyök áttetszővé nem válnak!

Ha kész, kenjük a megsült tésztára!

Díszítés

Szeletelt és egész gyümölcsökkel is díszíthetjük. A tetejére én nem tettem zselét, de víz, édesítő és agaragar segítségével az is könnyen kivitelezhető.

Sajtos lángos.... öhm nem, pudingos torta.🤣

10 szeletre vágva szeletenként 477 kcal, 28 g zsír, 43 g szénhidrát, 13 g fehérje. 

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a teljes értékű növényi étrendhez összeállított bevásárlólistámat!

.