A vegán gyümölcstorta egy frissítő és szemet gyönyörködtető desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. Bármilyen gyümölcsöt használhatsz, amit szeretsz, vagy ami éppen szezonális, így mindig más és más ízű lehet a tortád. Ez a mentes verzió gyerekkorunk pudingos gyümölcstortáját idézi.
- 200 g mandulaőrlemény
- 200 g barna rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp almaecet/citromlé
- 30 g kesuvaj
- 2 db banán
- 110 ml víz
Villával törjük össze teljesen a banánokat egy tálban! Keverjük hozzá a többi összetevőt, az ecetet a végén adjuk hozzá!
A tésztát simítsuk 26 cm-es piteformába! Süssük 180 fokon 25 percig!
- 330 ml növényi tej
- 80 g tápiókagyöngy
- 25 g eritrit
- késhegynyi vanília, kurkuma
Öntsük a hozzávalókat egy lábasba, és hagyjuk állni fél órát! Utána alacsony lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg a gyöngyök áttetszővé nem válnak!
Ha kész, kenjük a megsült tésztára!
Szeletelt és egész gyümölcsökkel is díszíthetjük. A tetejére én nem tettem zselét, de víz, édesítő és agaragar segítségével az is könnyen kivitelezhető.
Sajtos lángos.... öhm nem, pudingos torta.🤣
10 szeletre vágva szeletenként 477 kcal, 28 g zsír, 43 g szénhidrát, 13 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.