Ez a teljes értékű növényi étrendbe illeszthető rágcsálnivaló Dr. Greger receptjének átalakításával született. A sörélesztő pehelynek köszönhetően hozza az addiktív umami ízt, nehéz leállni vele, viszont egészséges, például B-12 vitamint is tartalmaz. A lenmagnak is számos előnye van, omega-3 forrás is. A mandulaőrlemény pedig például E-vitaminban gazdag. Mindemellett ez a lenmagos párnácska hihetetlenül finom is, érdemes kipróbálnod!
- 150 g őrölt mandula
- 150 g lenmagtöret
- (só), bors, oregánó
- 2 dl víz
- 20 g sörélesztő pehely
Keverjük össze a hozzávalókat, majd lapos téglatesteket formázva a masszát, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra!
Süssük 25 percig 200 fokon!
20 db lett. 1 db tápértéke: 133 kcal, 10,5 g zsír, 3 g szénhidrát, 6 g fehérje.
Vigyázat! Kalóriabomba!💣
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.