Lenmagos párna


Lenmagos párna

Ez a teljes értékű növényi étrendbe illeszthető rágcsálnivaló Dr. Greger receptjének átalakításával született. A sörélesztő pehelynek köszönhetően hozza az addiktív umami ízt, nehéz leállni vele, viszont egészséges, például B-12 vitamint is tartalmaz. A lenmagnak is számos előnye van, omega-3 forrás is. A mandulaőrlemény pedig például E-vitaminban gazdag. Mindemellett ez a lenmagos párnácska hihetetlenül finom is, érdemes kipróbálnod!

Hozzávalók:

- 150 g őrölt mandula

- 150 g lenmagtöret

- (só), bors, oregánó

- 2 dl víz

- 20 g sörélesztő pehely

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat, majd lapos téglatesteket formázva a masszát, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra!

Süssük 25 percig 200 fokon!

20 db lett. 1 db tápértéke: 133 kcal, 10,5 g zsír, 3 g szénhidrát, 6 g fehérje.

Vigyázat! Kalóriabomba!💣

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.