Ez a rizslisztből, zabpehelylisztből, köleslisztből álló vegán, mindenmentes kakaós tekercs egészséges alternatívája lehet a bolti kekszből készült keksztekercsnek. Nevét a fatörzs süteménnyel való hasonló kinézete miatt kapta, de ez nem piskótaszerű tésztából készül. A tölteléket kókuszkrémből, rizsdarából, kókuszreszelékből és citromból főzzük.
-150 g rizsliszt
- 50 g zabpehelyliszt
- 70 g kölesliszt
- 1 ek. útifű maghéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi stevia
- 2.5 dl kókusz főzőkrém
- 40 g tápióka keményítő
- pár csepp almaecet
- 2 ek. kakaópor
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a kókusz főzőkrémet és az almaecetet! Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze!
Nyújtsuk ki a tésztát sütőpapíron!
- 3 dl kókuszkrém
- 2 ek. rizsdara
- késhegynyi stevia
- 2 ek. kókuszreszelék
- citromfűszercseppek ízlés szerint
Forraljuk fel a kókuszkrémet! Adjuk hozzá a többi összetevőt, kevergessük, amíg a dara megduzzad!
Ha már nem forró, simítsuk a kinyújtott tészta tetejére! A sütőpapír segítségével tekerjük fel a tésztát!
A süteményrúd tetejét kenjük le nagyon kevés kókuszolajjal, szurkáljuk be villával!
Süssük 180 fokon kb. 30 percig, tűpróbáig!
- 25 g 85%-os vegán étcsoki
- 1 dl kókuszkrém
- 1 ek. kakaópor
- késhegynyi stevia
Egy kis lábasban alacsony lángon olvasszuk meg a csokit a korábban a kakaóval és a steviával kikevert kókuszkrémmel együtt!
Ha kihűlt a krém, tegyük hűtőbe, amíg besűrűsödik! Ezután kenjük a süti tetejére!
Először kicsit száraz lesz, 1-2 nap alatt összepuhul.
A teljes tekercs szénhidráttartalma 285 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.