Tiramisu torta újratöltve


Tiramisu torta újratöltve

Az egészséges alapanyagoknak köszönhetően, mint a mandulavaj, kesudió és barna rizsliszt, ez a torta nemcsak finom, hanem tápláló is. Mentes, de semmi sem hiányzik belőle! Krémes rétegek, kávé és kakaó gazdag íze, ami kielégíti az édesszájúak minden vágyát. Egyszerű lépések és könnyen beszerezhető alapanyagok szükségesek hozzá. Ideális választás a hétvégi sütéshez vagy különleges alkalmakra.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a tiramisut. mindig feldob, ahogy a neve is biztosít róla.😁 Többféle verzióban is készítem. Van egy szuper finom, sütés nélküli tortám magos alappal, ez pedig most egy piskótás jellegű változat. Mindkettőt érdemes kipróbálni!

Hozzávalók az alaphoz

- 125 g őrölt mandula

- 55 g mandulavaj/más magvaj

- 75 g barna rizsliszt

- késhegynyi stevia

- 1 ek. útifűmaghéj

- 100 ml víz

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp almaecet/citromlé

Az alap elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat! A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába! Süssük 25 percig 180 fokon!

Hozzávalók a krémhez

- 200 g egy éjszakára beáztatott kesudió

- késhegynyi vanília őrlemény

- 2 ek. eritrit

- 150 ml víz

A krém elkészítése

Turmixgéppel dolgozzuk össze sűrű krémmé a hozzávalókat! Osszuk két részre a krémet! A kihűlt tortalapra kenjük rá a krém egyik felét! (A tortaforma oldalát még ne vegyük le!)

A kávézselé hozzávalói

- 2 dl (koffeinmentes) kávé

- késhegynyi stevia

- 1 tk. agaragar

A kávézselé elkészítése

Forraljuk össze a hozzávalókat! Öntsük a tortára! Tegyük 1 órára hűtőbe a süteményt! Miután a zselé megdermedt, kenjük a tortára a kesukrém másik felét! Szórjuk meg a tortát kakaóporral! Fogyasztás előtt hűtsük még pár óráig!

8 szeletre vágva 1 szelet tápanyagtartalma: 338 kcal, 23 g zsír, 23 g szénhidrát, 10 g fehérje. Energiabomba!💣

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.