Az egészséges alapanyagoknak köszönhetően, mint a mandulavaj, kesudió és barna rizsliszt, ez a torta nemcsak finom, hanem tápláló is. Mentes, de semmi sem hiányzik belőle! Krémes rétegek, kávé és kakaó gazdag íze, ami kielégíti az édesszájúak minden vágyát. Egyszerű lépések és könnyen beszerezhető alapanyagok szükségesek hozzá. Ideális választás a hétvégi sütéshez vagy különleges alkalmakra.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a tiramisut. mindig feldob, ahogy a neve is biztosít róla.😁 Többféle verzióban is készítem. Van egy szuper finom, sütés nélküli tortám magos alappal, ez pedig most egy piskótás jellegű változat. Mindkettőt érdemes kipróbálni!
- 125 g őrölt mandula
- 55 g mandulavaj/más magvaj
- 75 g barna rizsliszt
- késhegynyi stevia
- 1 ek. útifűmaghéj
- 100 ml víz
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp almaecet/citromlé
Keverjük össze a hozzávalókat! A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába! Süssük 25 percig 180 fokon!
- 200 g egy éjszakára beáztatott kesudió
- késhegynyi vanília őrlemény
- 2 ek. eritrit
- 150 ml víz
Turmixgéppel dolgozzuk össze sűrű krémmé a hozzávalókat! Osszuk két részre a krémet! A kihűlt tortalapra kenjük rá a krém egyik felét! (A tortaforma oldalát még ne vegyük le!)
- 2 dl (koffeinmentes) kávé
- késhegynyi stevia
- 1 tk. agaragar
Forraljuk össze a hozzávalókat! Öntsük a tortára! Tegyük 1 órára hűtőbe a süteményt! Miután a zselé megdermedt, kenjük a tortára a kesukrém másik felét! Szórjuk meg a tortát kakaóporral! Fogyasztás előtt hűtsük még pár óráig!
8 szeletre vágva 1 szelet tápanyagtartalma: 338 kcal, 23 g zsír, 23 g szénhidrát, 10 g fehérje. Energiabomba!💣
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.