Szamócás-kesukrémes chiapuding


Szamócás-kesukrémes chiapuding

A chiamag a növényi alapú táplálkozás fontos eleme lehet. Szuperélelmiszer, omega-3-ban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban gazdag. Ételeinkben helyettesíti a tojást. És nagyon egyszerűen kitűnő desszerteket készíthetünk belőle. Ilyen ez a szamócás-kesudiókrémes chiapuding is.

Szamóca vagy eper? 🧐

Mostanában olvastam valahol a neten heves kirohanást az eper szó használata ellen. Indoklás ugyan nem volt, de én a magam részéről nyelvileg egyet tudtam érteni a felindult kommentelővel. Tudtommal az eper fán, a szamóca földön terem, de szerintem nem sokan hívják már szamócának a földi epret. Utánanézve a kérdésnek, az internet számomra hiteles része is megerősített ebben az elgondolásban. Én szinonimaként fogom most használni a két szót.

Szamócaszezonban

Benne vagyunk a szamócaszezonban. Kb. egy évtizedig nem ettem epret. Nem bírta a savasságát a fogam. Az a furcsa, hogy előtte nem volt gond, és most sincs, valahogy elmúlt ez a probléma. Úgyhogy újra eszem, de most is csak szerény mennyiségben.

A család többi tagját sem hozzá lázba az eper.

Ennek fényében furcsa lehet, hogy szedd magad eperföldekre járunk. 😃 Nekünk ez kora nyári hétvégi családi program az ovisunkkal. Elsősorban nem enni, hanem szedni szeretjük a szamócát. 🍓

És ha már így megszedtük magunkat😆, valamit kezdeni kell az eperrel, mert igazán senki nem eszi....

Így most néhány epres desszertet agyaltam ki. Kezdjük a szamócás-kesudiókrémes chiapudinggal!

Hozzávalók

- 100 g kesudió

- 280 g szamóca

- 100 g chiamag

- 6 dl kókusz főzőkrém

- csipetnyi vanília őrlemény

- csipetnyi steviapor

- pár csepp citrom fűszercsepp

Elkészítés

A kesudiót áztassuk be előző éjszakára!

Turmixoljuk össze 1 dl kókusz főzőkrémmel, a vaníliával, a steviával és a citrom fűszercseppekkel!

A chiamagot áztassuk be a maradék 5 dl kókusz főzőkrémbe!

Turmixoljuk le a szamócát kicsit darabosra!

Rétegezzük őket egymásra kis üvegekben! Én ezt a sorrendet követtem: chiapuding, eperpép, chiapuding, kesukrém.

A tetejét egész eperrel és datolyasziruppal díszítettem.

3 üvegnyi készült, üvegenként 39 g szénhidrát.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a vegán opciót is kínáló vendéglátóhelyekről írt összefoglalómat!

.