Nyár végén villámlátogatást tett nálunk három mindenevő családtag. Valami finomat és nem túl ,,extrémet" akartam nekik készíteni, így esett a választásom erre a zöldséges lepényre. Igaz, csak ketten merték megkóstolni, de egyikük azt kérdezte, hogy ebben milyen hús van.🤣 Ami azt jelenti, hogy nem sikerült rosszul.
Én mondjuk kifejezetten nem keresem a húsízt, de ha te vágysz a hús illúziójára, úgy tűnik, ez az étel erre is jó lehet. Nekem nem jutott eszembe róla a hús, úgyhogy akkor is teljesen jó, ha nem akarsz a hús után nosztalgiázni.😂
Zöldséglevessel és tofutúró tortával szerepelt a menüben. Elégedettek voltunk az eredménnyel.
A recept előnye, hogy más zöldségekkel is működik, így nem kell előtte külön bevásárolnunk, jó lesz, amit a hűtőben találunk.
- 400 ml növényi joghurt
- 200 g zabpehelyliszt
- 1 ek. útifű maghéj
- só, bors
- 1 db kápia paprika
- 10 szem olívabogyó
- 50 g lila hagyma
- 75 g reszelt karalábé
- 15 g reszelt zeller
- 150 g reszelt ,,sajt"
Keverjük össze a lisztet a joghurttal, az útifű maghéjjal és a fűszerekkel! Vágjuk apróra, ill. reszeljük le a zöldségeket! Tegyük a tésztába a zöldségeket és 50 g reszelt ,,sajtot"!
Forgassuk egybe a masszát!
Olajozzunk ki és szórjunk ki kevés mandulaliszttel egy hőálló tálat! Simítsuk el benne a tésztát!
Süssük 45 percig 180 fokon, majd szórjuk meg 100 g növényi ,,sajttal", és tegyük vissza még 15 percre. Lehet, hogy a ,,sajt" nem fog megpirulni, kicsit sápatag lesz, de legalább itt-ott megolvad, ha olvadósat vettünk a boltban.
Kellemes illatot áraszt sülés közben, és az íze is finom!😋
Az egészben 221 g szénhidrát van. 6 szeletre vágtam, szeletenként 37 g.
Próbáld ki te is!🍕
Thank you for subscribing!
Have a great day!