Kesu túrógombóc


Kesu túrógombóc

A kölesből készült túrógombóc után most itt a kesudiós változat. Gyorsabban elkészül, kevesebb benne a szénhidrát, még krémesebb is a köleses verziónál, pedig azt is imádjuk. Nem kell hozzá más, mint kesudió, mazsola, fűszerek, kókusztejszín és mandulaőrlemény.

Hozzávalók

- 200 g 1 éjszakára beáztatott kesudió

- 25 g mazsola

- 1/2 tk. vanília őrlemény

- citrom fűszercsepp

- 40 ml kókusztejszín

- 7 ek. őrölt mandula

Elkészítés

Turmixoljuk össze a kesudiót, a vaníliát, a citrom fűszercseppet és a kókusztejszínt! Keverjünk hozzá 3 ek. őrölt mandulát és a mazsolát!

Formázzunk belőle golyókat!

Pirítsuk meg serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt a maradék 4 ek. mandulát!

Forgassuk bele a golyókat!

Pár órára tegyük hűtőbe, fogyasszuk pl. lekvárral!

A teljes tápérték: 161 g zsír, 111 g szénhidrát, 71 g fehérje. Kb. 10 gombóc jön ki belőle. Gombóconként 16 g zsír, 11 g szénhidrát, 7 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.