A kölesből készült túrógombóc után most itt a kesudiós változat. Gyorsabban elkészül, kevesebb benne a szénhidrát, még krémesebb is a köleses verziónál, pedig azt is imádjuk. Nem kell hozzá más, mint kesudió, mazsola, fűszerek, kókusztejszín és mandulaőrlemény.
- 200 g 1 éjszakára beáztatott kesudió
- 25 g mazsola
- 1/2 tk. vanília őrlemény
- citrom fűszercsepp
- 40 ml kókusztejszín
- 7 ek. őrölt mandula
Turmixoljuk össze a kesudiót, a vaníliát, a citrom fűszercseppet és a kókusztejszínt! Keverjünk hozzá 3 ek. őrölt mandulát és a mazsolát!
Formázzunk belőle golyókat!
Pirítsuk meg serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt a maradék 4 ek. mandulát!
Forgassuk bele a golyókat!
Pár órára tegyük hűtőbe, fogyasszuk pl. lekvárral!
A teljes tápérték: 161 g zsír, 111 g szénhidrát, 71 g fehérje. Kb. 10 gombóc jön ki belőle. Gombóconként 16 g zsír, 11 g szénhidrát, 7 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.