Fekete cseresznyés sült zabpehely


Fekete cseresznyés sült zabpehely

Ez a sült zabpehely fekete cseresznyével, étcsoki darabokkal, kókusztejjel felturbózva nemcsak kiváló reggeli, hanem remek desszert is lehet. Egészséges, finom és laktató. Ezzel egész délelőttre lendületet szerezhetsz kizárólag növényi alapanyagokból. 5 perc előkészület, 25 perc sütés, kis díszítés, és már eheted is!

Hozzávalók 2 nagy adaghoz

- 100 g (gluténmentes) zabpehely 

- késhegynyi szódabikarbóna

- késhegynyi steviapor

- 100 g (85%-os vegán) étcsoki

- 1 tk. fahéj

- 1 kisebb alma

- 100 g cukrozatlan, aszalt fekete cseresznye

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra légkeverésre!

Őröld meg a zabpelyhet! Az étcsokit vágd apró darabokra, és tedd félre a harmadát a cseresznye harmadával együtt a díszítéshez! A díszítésre szánt cseresznyét áztasd be vízbe!

Az almát tisztítsd meg, kockázd fel, párold meg, majd turmixold le!

Keverd össze az almaszószt, az őrölt zabpelyhet, a fahéjat, a steviát, a cseresznye és a csoki 2/3-át, valamint a szódabikarbónát! 

Öntsd a keveréket hőálló tálba, tedd a sütőbe 25 percre!

Tálalás előtt tegyél rá pl. 1-1 ek. behűtött kókusztejet (ami ekkor szilárd-krémes állagú), a félretett csokit és a fekete cseresznyét!

Egy adag szénhidráttartalma 78 g. Elég nagy adag, felezni is lehet, akkor se maradsz éhes. 

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!


.