Ez a sült zabpehely fekete cseresznyével, étcsoki darabokkal, kókusztejjel felturbózva nemcsak kiváló reggeli, hanem remek desszert is lehet. Egészséges, finom és laktató. Ezzel egész délelőttre lendületet szerezhetsz kizárólag növényi alapanyagokból. 5 perc előkészület, 25 perc sütés, kis díszítés, és már eheted is!
- 100 g (gluténmentes) zabpehely
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi steviapor
- 100 g (85%-os vegán) étcsoki
- 1 tk. fahéj
- 1 kisebb alma
- 100 g cukrozatlan, aszalt fekete cseresznye
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra légkeverésre!
Őröld meg a zabpelyhet! Az étcsokit vágd apró darabokra, és tedd félre a harmadát a cseresznye harmadával együtt a díszítéshez! A díszítésre szánt cseresznyét áztasd be vízbe!
Az almát tisztítsd meg, kockázd fel, párold meg, majd turmixold le!
Keverd össze az almaszószt, az őrölt zabpelyhet, a fahéjat, a steviát, a cseresznye és a csoki 2/3-át, valamint a szódabikarbónát!
Öntsd a keveréket hőálló tálba, tedd a sütőbe 25 percre!
Tálalás előtt tegyél rá pl. 1-1 ek. behűtött kókusztejet (ami ekkor szilárd-krémes állagú), a félretett csokit és a fekete cseresznyét!
Egy adag szénhidráttartalma 78 g. Elég nagy adag, felezni is lehet, akkor se maradsz éhes.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.