Tahinis süti


Tahinis süti

A tahini, azaz szezámpaszta sokféleképp felhasználható, nemcsak a hummusz alapja, sütibe is kiváló. Házilag is könnyen elkészíthető. Ebbe a sütibe 80 g tahinit teszünk. Az édes ízért a banán felel, ami a szezámmal kellemes ízhatást kelt. A tetejére kókuszkrémben felfőzött fehér csoki megy. Isteni finom.

Tahini

A tahini a keleti konyha egyik alapanyaga. Otthon is könnyen elkészíthető. Serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd őröljük krémesre! Akkor jó, amikor fényes és krémes lesz.

Hozzávalók a tésztához

- 80 g tahini

- 2 db érett banán villával teljesen összetörve

- 60 g kókuszkrém

- 200 g mandulaőrlemény

- 75 g rizsliszt

- csipetnyi szódabikarbóna

- pár csepp (bor)ecet

A tészta elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat, majd simítsuk sütőformába! 30 percig süssük 180 fokon légkeveréssel!

A krém hozzávalói

- 130 g kókuszkrém

- 100 g vegán fehér csoki

- pár narancsfűszercsepp

A krém elkészítése

Melegítsük fel a kókuszkrémet, olvasszuk fel benne a csokit, csöppentsük bele a narancsfűszercseppet! Simítsuk a krémet a tésztára, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára!

Tápanyagtartalom a teljes adagban: 236 g zsír, 218 g szénhidrát, 76 g fehérje és 3280 kcal. 20 kockára vágva kockánként 12 g zsír, 11 g szénhidrát, 4 g fehérje és 164 kcal.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.