A tahini, azaz szezámpaszta sokféleképp felhasználható, nemcsak a hummusz alapja, sütibe is kiváló. Házilag is könnyen elkészíthető. Ebbe a sütibe 80 g tahinit teszünk. Az édes ízért a banán felel, ami a szezámmal kellemes ízhatást kelt. A tetejére kókuszkrémben felfőzött fehér csoki megy. Isteni finom.
A tahini a keleti konyha egyik alapanyaga. Otthon is könnyen elkészíthető. Serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd őröljük krémesre! Akkor jó, amikor fényes és krémes lesz.
- 80 g tahini
- 2 db érett banán villával teljesen összetörve
- 60 g kókuszkrém
- 200 g mandulaőrlemény
- 75 g rizsliszt
- csipetnyi szódabikarbóna
- pár csepp (bor)ecet
Keverjük össze a hozzávalókat, majd simítsuk sütőformába! 30 percig süssük 180 fokon légkeveréssel!
- 130 g kókuszkrém
- 100 g vegán fehér csoki
- pár narancsfűszercsepp
Melegítsük fel a kókuszkrémet, olvasszuk fel benne a csokit, csöppentsük bele a narancsfűszercseppet! Simítsuk a krémet a tésztára, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára!
Tápanyagtartalom a teljes adagban: 236 g zsír, 218 g szénhidrát, 76 g fehérje és 3280 kcal. 20 kockára vágva kockánként 12 g zsír, 11 g szénhidrát, 4 g fehérje és 164 kcal.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.