A híres bécsi sütemény vegán verziója nagyon egyszerűen elkészíthető, nem is kell hozzá más, mint 2 korong kakaós, mentes piskóta, lekvár és csokikrém!
Nézzük, hogyan csináljuk!
- 200 g nem zsírtalanított mandulaliszt
- 60 g rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi stevia
- 120 g alma felkockázva, kb. fél deci vízben megpárolva és pürésítve (+ víz, ha szükséges)
- 10 g útifű maghéj
- 30 g kakaópor
A száraz hozzávalók elegyítése után add hozzá az almapürét! Felezd meg a tésztát, és kanalazd 2 tortaformába!
Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 15 percig! Várd meg, hogy kihűljön, majd kend meg az egyiket kb. 3 ek. (barack)lekvárral. Én most szilvalekvárt használtam, mert az volt itthon, így is kellemes lett, de a barack az ász. Illeszd rá a másik korongot!
Készítsd el a csokikrémet!
- 1 dl kókusztejszín (-főzőkrém)
- 1 ek. kókuszzsír
- 3 ek. kakaópor
- késhegynyi stevia
Alacsony lángon főzd össze (csomómentesre keverve) a hozzávalókat!
Kend rá a torta tetejére és oldalára!
Hűtsd be min. 1 éjszakára, mielőtt megkezded!
A tortát díszítheted pl. mandulaszeletekkel.
Összesen 132 g zsírt, 112 szénhidrátot és 68 g zsírt, valamint 1968 kcalt tartalmaz. 8 szeletre vágva szeletenként 16, 5 g zsír, 14 g szénhidrát, 8,5 g fehérje és 246 kcal.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.