Sacher-torta


Sacher-torta

A híres bécsi sütemény vegán verziója nagyon egyszerűen elkészíthető, nem is kell hozzá más, mint 2 korong kakaós, mentes piskóta, lekvár és csokikrém!

Nézzük, hogyan csináljuk!

Hozzávalók a 2 piskótakoronghoz:

- 200 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 60 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- késhegynyi stevia

- 120 g alma felkockázva, kb. fél deci vízben megpárolva és pürésítve (+ víz, ha szükséges)

- 10 g útifű maghéj

- 30 g kakaópor

A piskóta elkészítése

A száraz hozzávalók elegyítése után add hozzá az almapürét! Felezd meg a tésztát, és kanalazd 2 tortaformába!

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 15 percig! Várd meg, hogy kihűljön, majd kend meg az egyiket kb. 3 ek. (barack)lekvárral. Én most szilvalekvárt használtam, mert az volt itthon, így is kellemes lett, de a barack az ász. Illeszd rá a másik korongot!

Készítsd el a csokikrémet!

Hozzávalók a csokikrémhez:

- 1 dl kókusztejszín (-főzőkrém)

- 1 ek. kókuszzsír

- 3 ek. kakaópor

- késhegynyi stevia

A csokikrém elkészítése

Alacsony lángon főzd össze (csomómentesre keverve) a hozzávalókat!

Kend rá a torta tetejére és oldalára!

Hűtsd be min. 1 éjszakára, mielőtt megkezded!

A tortát díszítheted pl. mandulaszeletekkel.

Összesen 132 g zsírt, 112 szénhidrátot és 68 g zsírt, valamint 1968 kcalt tartalmaz. 8 szeletre vágva szeletenként 16, 5 g zsír, 14 g szénhidrát, 8,5 g fehérje és 246 kcal.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.