Ebben a könnyed, gyümölcsös desszertben a túrót selyemtofu helyettesíti. A selyemtofuval nagyon jól lehet dolgozni, kevésbé markánsan szójaízű, mint a sima natúr tofu. A tofus réteget egy müzlis alap és áfonyazselé öleli körbe. Gyorsan összeállítható, 2-3 nap után még finomabb lesz, addigra érnek össze csak igazán az ízei.
Múlt vasárnap el akartunk utazni vonattal 🙈 a Balatonra. A MÁV ezt nem támogatta, 70 perc várakozás után inkább fel is adtuk, helyette a budai várban turistáskodtunk. Aztán beültünk ebédelni egy vegán étterembe, ahol egy gusztusos, de nem annyira finom feketeszedres (?), mascarponés tortaszelet adta az ötletet ehhez a sütihez, amit hétfőn gyorsan össze is dobtam. Jobban ízlett az ihletadónál.😋
- 100 g olajos mag
- 150 g magozott aszalt gyümölcs (én 50 g földicseresznyét és 100 g szilvát tettem bele)
- 10 g kakaópor
- 40 g zabpehely
- 1 dl vízben felforralt 1 ek. eritrit
Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd nyomkodjuk egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kapcsos formába! Tegyük a hűtőbe, míg a ,,túrókrém" elkészül!
- 340 g selyemtofu
- késhegynyi steviapor
- késhegynyi vaníliaőrlemény
- pár citromfűszercsepp
- 1 tk. agaragar
A selyemtofuban keverjük el a többi hozzávalót, majd főzzük össze, hogy besűrűsödjön! Simítsuk a tortaalapra! Tegyük a mélyhűtőbe 20 percre!
- 115 g áfonya
- késhegynyi steviapor
- 1 tk. agaragar
Turmixoljuk le az áfonyát a steviával, adjuk hozzá az agaragart, forraljuk össze! Simítsuk a ,,túrós" rétegre! Tegyük a hűtőbe egy éjszakára!
8 szeletre vágva szeletenként 184 kcalt, 7,5 g zsírt, 25 g szénhidrátot, 7 g fehérjét tartalmaz.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.