Csokis tallér


Csokis tallér

Ez a liszt nélküli csokis tallér könnyen elkészíthető. Darált dió, mandula adja a tésztája alapját. Az olajos magvak a növényi étrend fontos elemei. A dió omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. A mandula E-vitaminban is gazdag, ezzel a bőr egészségét védi. Csokiba öltöztetve pedig még finomabbak, mint natúrban.

Hozzávalók

- 100 g darált dió

- 180 g mandula őrlemény

- 80 ml kókusz főzőkrém

- 1 tk. fahéj

- késhegynyi stevia

- narancs fűszercseppek

- 40 g 85%-os vegán étcsoki

Elkészítés

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral szaggassunk korongokat belőle! Nekem 10 korongom lett.

Díszítéshez használhatunk kekszpecsétet.

Süssük 180 fokon 20 percig!

Ha kihűlt, mártsuk olvasztott csokiba! Rácson hagyjuk megdermedni rajta a csokit, majd tegyük hűtőbe!

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.