Ez a liszt nélküli csokis tallér könnyen elkészíthető. Darált dió, mandula adja a tésztája alapját. Az olajos magvak a növényi étrend fontos elemei. A dió omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. A mandula E-vitaminban is gazdag, ezzel a bőr egészségét védi. Csokiba öltöztetve pedig még finomabbak, mint natúrban.
- 100 g darált dió
- 180 g mandula őrlemény
- 80 ml kókusz főzőkrém
- 1 tk. fahéj
- késhegynyi stevia
- narancs fűszercseppek
- 40 g 85%-os vegán étcsoki
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral szaggassunk korongokat belőle! Nekem 10 korongom lett.
Díszítéshez használhatunk kekszpecsétet.
Süssük 180 fokon 20 percig!
Ha kihűlt, mártsuk olvasztott csokiba! Rácson hagyjuk megdermedni rajta a csokit, majd tegyük hűtőbe!
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.