Ez a könnyű gyümölcsös desszert a crumble-höz hasonlóan készül, de tészta helyett tejberizst sütünk a gyümölcs tetejére. Egyszerű, gyors, csak növényi összetevőkből álló finomságot kapunk. Fagyasztott gyümölccsel is működik, a szilva helyett más gyümölccsel is kipróbálhatjuk.
- 150 g barna rizs
- 500 ml növényi tej
- késhegynyi stevia
- késhegynyi vanília őrlemény
- 300 g szilva
- 1 ek fahéj
- 3 ek eritrit
Keverjük össze a szilvát a fahéjjal és eritrittel, tegyük egy jénai aljába, és süssük 180 fokon 20 percig!
Közben főzzük meg a rizst a növényi tejben, melyhez adjuk hozzá a steviát és a fahéjat is.
Ha kész a tejberizs, öntsük rá a megsült szilvára, és süssük össze a desszertet kb. 35 perc alatt!
A teljes adag szénhidráttartalma 165 g.
Ha marad szilva, próbáld ki a vegán szilvás gombóc és a szilvás pite receptjét is!
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.