Fahéjas-szilvás sült tejberizs


Fahéjas-szilvás sült tejberizs

Ez a könnyű gyümölcsös desszert a crumble-höz hasonlóan készül, de tészta helyett tejberizst sütünk a gyümölcs tetejére. Egyszerű, gyors, csak növényi összetevőkből álló finomságot kapunk. Fagyasztott gyümölccsel is működik, a szilva helyett más gyümölccsel is kipróbálhatjuk.

Hozzávalók

- 150 g barna rizs

- 500 ml növényi tej

- késhegynyi stevia

- késhegynyi vanília őrlemény

- 300 g szilva

- 1 ek fahéj

- 3 ek eritrit

Elkészítés

Keverjük össze a szilvát a fahéjjal és eritrittel, tegyük egy jénai aljába, és süssük 180 fokon 20 percig!

Közben főzzük meg a rizst a növényi tejben, melyhez adjuk hozzá a steviát és a fahéjat is.

Ha kész a tejberizs, öntsük rá a megsült szilvára, és süssük össze a desszertet kb. 35 perc alatt!

A teljes adag szénhidráttartalma 165 g.

Ha marad szilva, próbáld ki a vegán szilvás gombóc és a szilvás pite receptjét is!

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a 3 vadonatúj + a blog 3 legnépszerűbb mentes szülinapi tortareceptjét tartalmazó gyűjteményt!

.