Tudtad, hogy a Bluetooth elnevezésű vezeték nélküli adatátviteli technológia Kékfogú Haraldról, a 10. századi norvég uralkodóról kapta a nevét? És hogy mitől volt kék a foga királyunknak? Az áfonyától természetesen. Nyilván imádta volna ezt az áfonyás muffint is, ugyanis fenséges.
Ezt a sütit a fenti egyenlet szülte. A múlt hétvégi nagybevásárlás során 1 kg-s áfonyát sikerült csak vennünk, amivel kezdeni kellett valamit, hiszen gyorsan romlik. Ráadásul belefogtam egy növényi joghurt készítő projektbe, amiből most is az lett, mint a legutóbbi, néhány évvel korábbi próbálkozásomból: beoltás nélküli növényi tejzselé. Ami végül is alkalmas müzlibe, ami az alap célom volt vele. Viszont ehhez is sok volt a tej, amit a kancsóm készített kölesből és kesudióból, így a be nem zselésített felét sütéshez tettem félre, illetve megittam.
De nézzük inkább a muffin receptjét!
- 1 banán villával teljesen összetörve
- 50 g eritrit
- 60 g mandulavaj
- 250 g rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- vaníliaőrlemény
- 150 g áfonya
- 200 ml növényi tej
Minden hozzávalót keverjünk össze! A citromlevet és az áfonyát csak a végén adjuk hozzá, amikor már kész a massza!
Adagoljuk muffinformákba! Nekem 8 nagy muffinom lett.
Süssük 180 fokon 25 percig!
1 db muffin tápértéke: 195 kcal, 5 g zsír, 34 g szénhidrát, 4 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.