Áfonyás muffin


Áfonyás muffin

Tudtad, hogy a Bluetooth elnevezésű vezeték nélküli adatátviteli technológia Kékfogú Haraldról, a 10. századi norvég uralkodóról kapta a nevét? És hogy mitől volt kék a foga királyunknak? Az áfonyától természetesen. Nyilván imádta volna ezt az áfonyás muffint is, ugyanis fenséges.

Túl sok áfonya + túl sok növényi tej = áfonyás muffin

Ezt a sütit a fenti egyenlet szülte. A múlt hétvégi nagybevásárlás során 1 kg-s áfonyát sikerült csak vennünk, amivel kezdeni kellett valamit, hiszen gyorsan romlik. Ráadásul belefogtam egy növényi joghurt készítő projektbe, amiből most is az lett, mint a legutóbbi, néhány évvel korábbi próbálkozásomból: beoltás nélküli növényi tejzselé. Ami végül is alkalmas müzlibe, ami az alap célom volt vele. Viszont ehhez is sok volt a tej, amit a kancsóm készített kölesből és kesudióból, így a be nem zselésített felét sütéshez tettem félre, illetve megittam.

De nézzük inkább a muffin receptjét!

Hozzávalók

- 1 banán villával teljesen összetörve

- 50 g eritrit

- 60 g mandulavaj

- 250 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp citromlé

- vaníliaőrlemény

- 150 g áfonya

- 200 ml növényi tej

Elkészítés

Minden hozzávalót keverjünk össze! A citromlevet és az áfonyát csak a végén adjuk hozzá, amikor már kész a massza!

Adagoljuk muffinformákba! Nekem 8 nagy muffinom lett.

Süssük 180 fokon 25 percig!

1 db muffin tápértéke: 195 kcal, 5 g zsír, 34 g szénhidrát, 4 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.