Füstölt tofus pogácsa


Füstölt tofus pogácsa

Az a baj ezzel a füstölt tofus pogival, hogy nem lehet abbahagyni a fogyasztását, amíg nem tűnik el az egész. Előnye viszont, hogy hamar lehet új adagot sütni, mert egyszerűen elkészíthető. Vendágvárónak is kiváló, ha meg tudod várni, hogy a vendégek is megérkezzenek, mielőtt magad falnád be az összeset.

Mamikánknál ettem ilyesmit először. Az is hamar eltűnt. Nem tudom, ő hogy készíti, én a következőket teszem bele:

Hozzávalók

- 250 g búza finomliszt

- 70 g t. k. búzaliszt

- 180 g füstölt tofu

- 85 ml víz + 25 g friss élesztő + 1 tk. cukor

- 10 g só

- 70 g kókuszzsír

Elkészítés

Felfuttatjuk az élesztőt. Összemorzsoljuk a tofut. Hozzáadjuk a többi összetevőt a tofuhoz, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kinyújtjuk, hajtogatjuk, szaggatjuk. A pogik tetejét én most chiamaggal szórtam meg, díszíthetjük mással is.

35-40 percig sütjük 180 fokon. Elsőre kicsit kemény kívül, de ha megéri a másnapot bezacskózva, kívül-belül puha lesz. És nagyon finom. 

Makrotápanyagok: 90 g zsír, 232 g szénhidrát, 65 g fehérje a teljes adagban. Kb. 30 db pogi jön ki belőle, így egy darabban: 3 g zsír, 8 g szénhidrát, 2 g fehérje van.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.