Csokitorta pekándióval


Csokitorta pekándióval

Ennek a vegán pekándiós csokitortának intenzív csokoládéíze tökéletesen kiegészül a ropogós pekándióval, amely egy extra réteg finomságot ad ennek az egyszerűen elkészíthető süteménynek. A torta teljesen növényi alapú, gluténtől és finomított cukortól mentes, így egészségtudatos választás, illetve tökéletes desszert egy családi összejövetelre vagy különleges alkalmakra.

Egy újabb pekándiós recept😆

Mostanában eléggé rácsúsztam a pekándióra. A sima diót is szeretem, de nemrég vettem egy nagy zacskó pekánt, és azóta napi egy marékkal elfogyasztok, nagyon tetszik a hazai diónál kicsit különlegesebb íze. A múlt héten túrókrémet készítettem vele, most csokitortát. Mindenhez jó, úgy tűnik!😁 

Nemcsak finom, hanem hasznos is. A diófélék közül ez tartalmazza a legtöbb flavonoidot. Található benne  A-, B- és E-vitamin, illetve a kalcium, kálium, mangán, magnézium, foszfor és cink. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek nem veszélyeztetik a szívet, alacsony a szénhidráttartalma, így diabéteszesek is bátran fogyaszthatják. És hát finom!😍

Hozzávalók a tésztához

- 250 g barna rizsliszt

- 100 g mandula őrlemény

- 1 banán villával alaposan összetörve

- 30 g kakaópor

- 60 g mandulavaj

- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp alma-/borecet

- 220 ml víz

A tészta elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat, az ecetet a végén adva a többihez! A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába! Süssük 180 fokon 20 percig!

Hozzávalók a krémhez

- 15 g kakaó

- 1 érett avokádó

- 1 banán

A tetejére

- 10 g pekándió

- 25 g vegán étcsokicsepp

A krém elkészítése

A hozzávalókat turmixoljuk össze, simítsuk a kihűlt alapra! A tetejét díszítsük pekándióval és csokicseppekkel!

Tegyük a hűtőbe egy éjszakára!

8 szeletre vágva szeletenként 353 kcal, 18 g zsír, 39 g szénhidrát, 9 g fehérje

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.