Ennek a vegán pekándiós csokitortának intenzív csokoládéíze tökéletesen kiegészül a ropogós pekándióval, amely egy extra réteg finomságot ad ennek az egyszerűen elkészíthető süteménynek. A torta teljesen növényi alapú, gluténtől és finomított cukortól mentes, így egészségtudatos választás, illetve tökéletes desszert egy családi összejövetelre vagy különleges alkalmakra.
Mostanában eléggé rácsúsztam a pekándióra. A sima diót is szeretem, de nemrég vettem egy nagy zacskó pekánt, és azóta napi egy marékkal elfogyasztok, nagyon tetszik a hazai diónál kicsit különlegesebb íze. A múlt héten túrókrémet készítettem vele, most csokitortát. Mindenhez jó, úgy tűnik!😁
Nemcsak finom, hanem hasznos is. A diófélék közül ez tartalmazza a legtöbb flavonoidot. Található benne A-, B- és E-vitamin, illetve a kalcium, kálium, mangán, magnézium, foszfor és cink. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek nem veszélyeztetik a szívet, alacsony a szénhidráttartalma, így diabéteszesek is bátran fogyaszthatják. És hát finom!😍
- 250 g barna rizsliszt
- 100 g mandula őrlemény
- 1 banán villával alaposan összetörve
- 30 g kakaópor
- 60 g mandulavaj
- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp alma-/borecet
- 220 ml víz
Keverjük össze a hozzávalókat, az ecetet a végén adva a többihez! A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába! Süssük 180 fokon 20 percig!
- 15 g kakaó
- 1 érett avokádó
- 1 banán
- 10 g pekándió
- 25 g vegán étcsokicsepp
A hozzávalókat turmixoljuk össze, simítsuk a kihűlt alapra! A tetejét díszítsük pekándióval és csokicseppekkel!
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára!
8 szeletre vágva szeletenként 353 kcal, 18 g zsír, 39 g szénhidrát, 9 g fehérje
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.