Ez a kétszintes, csokikrémes süti a mandulavaj, kókuszkrém és a kesukrém kombinációjának köszönhetően nagyon finom, zaftos, nem szárad ki hamar. Könnyen elkészíthető, akár az ünnepi asztalon is jól mutat.
A tetejét dióval díszítettem. Nem pekánnal, mert az most nincs itthon, mivel mind felfaltam.🤣 De így is finom.
- 250 g mandulaőrlemény
- 110 g mandulavaj
- 150 g tk. barna rizsliszt
- 60 g rizsszirup
- 2 ek. útifűmaghéj
- 250 ml víz
- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp bor-/almaecet
- 120 g beáztatott kesudió
- 2 dl kókusztejszín
- 3 ek. kakaópor
- 1 banán
A tészta összetevőit keverjük össze, majd a tésztát simítsuk 2 db 18 cm átmérőjű tortaformába! Süssük 20-25 percig 180 fokon!
A krém összetevőit turmixoljuk össze! Ha kihűltek a tortalapok, kenjük meg őket a krémmel!
10 szeletre vágva szeletenként 422 kcal, 26 g zsír, 30 g szénhidrát, 13 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.