Mandulás, csokis torta


Mandulás, csokis torta

Ez a kétszintes, csokikrémes süti a mandulavaj, kókuszkrém és a kesukrém kombinációjának köszönhetően nagyon finom, zaftos, nem szárad ki hamar. Könnyen elkészíthető, akár az ünnepi asztalon is jól mutat.

A tetejét dióval díszítettem. Nem pekánnal, mert az most nincs itthon, mivel mind felfaltam.🤣 De így is finom. 

Hozzávalók a 2 tésztalaphoz

- 250 g mandulaőrlemény

- 110 g mandulavaj

- 150 g tk. barna rizsliszt

- 60 g rizsszirup

- 2 ek. útifűmaghéj

- 250 ml víz

- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp bor-/almaecet

Hozzávalók a krémhez

- 120 g beáztatott kesudió

- 2 dl kókusztejszín

- 3 ek. kakaópor

- 1 banán

Elkészítés

A tészta összetevőit keverjük össze, majd a tésztát simítsuk 2 db 18 cm átmérőjű tortaformába! Süssük 20-25 percig 180 fokon!

A krém összetevőit turmixoljuk össze! Ha kihűltek a tortalapok, kenjük meg őket a krémmel!

10 szeletre vágva szeletenként 422 kcal, 26 g zsír, 30 g szénhidrát, 13 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a teljes értékű növényi étrendhez összeállított bevásárlólistámat!

.