Mangós tápiókapuding


Mangós tápiókapuding

A tápióka alacsony zsír- illetve nátriumtartalmú, viszont sok benne a vas, a kalcium, a cink, a magnézium. A konyhában sokféleképp felhasználható, például puding készíthető belőle. Méghozzá igen könnyen, minimális munkával kész lesz ez a finom desszert.

Gyöngyöző puding

Szoktam tápiókapudingot készíteni keményítőből pl. gyümölcsöset  kávézseléset, tortába krémet, de most először próbáltam tápiókagyöngyből pudingot csinálni.

Nagyon jópofának tűntek a boltban a gyöngyök, ezért vettem egy zacskóval, és beáztattam, megfőztem, minden simán ment. Egyszerűbb, mint a keményítővel dolgozni. És pompásan rezeg, Lady Lavendernek is tetszene.

Hozzávalók 2 nagy adaghoz/4 kicsihez

- 100 g tápiókagyöngy

- 400 ml kókusztej

- késhegynyi steviapor és vaníliaőrlemény

- 1 db érett mangó (kb. 270 g)

Elkészítés

Áztassuk be fél órára a tejbe a gyöngyöket egy lábasban. Utána alacsony lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig, míg a gyöngyök áttetszővé kezdenek válni!

Közben hámozzunk meg, daraboljunk fel, turmixoljunk le egy mangót!

Öntsük a kehely/pohár aljába az elkészült pudingot! Simítsuk a tetejére a mangót!

Melegen is fogyasztható, nekem hűtve jobban tetszik. 

Ha 2 pohárba teszed, egy pohár tápértéke: 424 kcal, 14 g zsír, 74 g szénhidrát, 2 g fehérje. Tedd inkább 4 pohárba!🤣

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.