A tápióka alacsony zsír- illetve nátriumtartalmú, viszont sok benne a vas, a kalcium, a cink, a magnézium. A konyhában sokféleképp felhasználható, például puding készíthető belőle. Méghozzá igen könnyen, minimális munkával kész lesz ez a finom desszert.
Szoktam tápiókapudingot készíteni keményítőből pl. gyümölcsöset kávézseléset, tortába krémet, de most először próbáltam tápiókagyöngyből pudingot csinálni.
Nagyon jópofának tűntek a boltban a gyöngyök, ezért vettem egy zacskóval, és beáztattam, megfőztem, minden simán ment. Egyszerűbb, mint a keményítővel dolgozni. És pompásan rezeg, Lady Lavendernek is tetszene.
- 100 g tápiókagyöngy
- 400 ml kókusztej
- késhegynyi steviapor és vaníliaőrlemény
- 1 db érett mangó (kb. 270 g)
Áztassuk be fél órára a tejbe a gyöngyöket egy lábasban. Utána alacsony lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig, míg a gyöngyök áttetszővé kezdenek válni!
Közben hámozzunk meg, daraboljunk fel, turmixoljunk le egy mangót!
Öntsük a kehely/pohár aljába az elkészült pudingot! Simítsuk a tetejére a mangót!
Melegen is fogyasztható, nekem hűtve jobban tetszik.
Ha 2 pohárba teszed, egy pohár tápértéke: 424 kcal, 14 g zsír, 74 g szénhidrát, 2 g fehérje. Tedd inkább 4 pohárba!🤣
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.