Mandulás keksz


Mandulás keksz

Ez a szuperegyszerű mandulás keksz fél óra alatt elkészül, nagyon finom, és szénhidrátszegény diétába is beilleszthető. Kekszpecséttel könnyűszerrel készíthetünk egy adagban többféle mintát. A mindössze 5 összetevő egyike a mandula, amelynek sok pozitív hatása van az egészségre, például magas a kálium-, kalcium-, mangán-, magnézium-, vas- és cinktartalma. Emellett remek sütési alapanyag is.

Hozzávalók

- 200 g nem zsírtalanított mandulaliszt (=mandulaőrlemény)

- 50 g eritrit

- csipetnyi vanília őrlemény

- pár csepp narancs fűszercsepp

- 50 ml víz

Elkészítés

Gyúrjuk össze a hozzávalókat! Sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra! Szaggassuk, mintázzuk!

180 fokon süssük kb. 20 percig, míg megpirul!

Nekem 14 nagy db lett, darabja 5 g szénhidrátot tartalmaz.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.