Ebben a habkönnyű, krémes csokimousse-ban semmiféle habtejszín nincs (hiszen úgyse tudnám rendesen felverni🤣), kesudiókrém adja az alsó réteg kellemes ízét és állagát. A mangókrém egyszerű mangópüré. A felső réteg egy főzött csokikrém. Szuper finom, egyszerűen elkészíthető, mentes desszertet kapsz, ha kipróbálod ezt a receptet! A 2 mousse formán kívül semmi extrára nem lesz szükség.
A kesus csokikrémhez (alsó réteg):
- 100 g kesudió vízbe beáztatva egy éjszakára
- 55 ml víz
- késhegynyi stevia
- 2 ek. kakaópor
A mangókrémhez (középső réteg):
- 1/2 érett mangó
A csokikrémhez (felső réteg):
- 1 dl kókuszfőzőkrém
- 2 ek. kakaópor
- késhegynyi stevia
- 1 ek. kókuszzsír
Turmixoljuk össze egynemű krémmé az alsó réteg hozzávalóit! Simítsuk 2, tányérra helyezett mousse forma aljára!
Tegyük rá a feldarabolt, majd hozzáadott víz nélkül leturmixolt mangóból kapott pürét!
Főzzük össze a felső réteg hozzávalóit sűrűn folyó krémmé, majd simítsuk a mangópüré tetejére!
Tegyük hűtőbe pár órára! Díszíthetjük valamivel a tetejét, én puffasztott kölest tettem rá.
Vegyük le róla a formát, és fogyasszuk el! 😋
Egy adagban 568 kcal, 40 g zsír, 33 g szénhidrát, 15 g fehérje van. Kis energiabomba! 💣
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.