Ez a desszert egyesíti a gazdag csokoládé és a ropogós diófélék varázsát, hogy minden falat igazi élmény legyen. Ha szereted a csokoládét és a mogyorót, akkor ezt a tortát nem hagyhatod ki! Sütés nélkül, minimális főzéssel, hamar elkészítheted a nyári kánikulában is.
- 150 g mazsola
- 100 g mandula
- 30 g datolyaszirup
- 30 g víz
Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk el a ragacsos masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma alján!
- 250 g pár órára beáztatott kesudió
- néhány citrom fűszercsepp
-30 g rizsszirup
Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, és simítsuk az alsó rétegre!
- 250 g beáztatott török mogyoró
- 30 g kakaópor
- 50 g kókuszkrém
- 150 ml víz
Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, és simítsuk a kesurétegre!
- 150 g kókuszkrém
- 80 g vegán, 85%-os étcsoki
A hozzávalókat alacsony lángon főzzük össze krémmé, simítsuk a torta tetejére! Tegyük hőtőbe a desszertet tálalás előtt pár órára!
Mivel a desszert nagyrészt olajos magokból áll, nagyon kalóriadús, viszont tápanyagokban teli és laktató is. Érdemes vékonyabb szeletekre vágni. Nekem 10 szelet jött ki (18 cm átmérőjű tortaformával dolgoztam). 1 szelet tápanyagtartalma: 520 kcal, 39 g zsír, 30 g szénhidrát, 13 g fehérje. Még szeletenként se kevés, de ezek nem üres kalóriák ,tortánk mikrotápanyagokban gazdag, egészéges desszert.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.