Mogyorós csokiálom


Mogyorós csokiálom

Ez a desszert egyesíti a gazdag csokoládé és a ropogós diófélék varázsát, hogy minden falat igazi élmény legyen. Ha szereted a csokoládét és a mogyorót, akkor ezt a tortát nem hagyhatod ki! Sütés nélkül, minimális főzéssel, hamar elkészítheted a nyári kánikulában is.

Az alap hozzávalói és elkészítése

- 150 g mazsola

- 100 g mandula

- 30 g datolyaszirup

- 30 g víz

Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk el a ragacsos masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma alján!

A kesuréteg hozzávalói és elkészítése

- 250 g pár órára beáztatott kesudió

- néhány citrom fűszercsepp

-30 g rizsszirup

Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, és simítsuk az alsó rétegre!

A mogyorós réteg hozzávalói és elkészítése

- 250 g beáztatott török mogyoró

- 30 g kakaópor

- 50 g kókuszkrém

- 150 ml víz

Aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat, és simítsuk a kesurétegre!

A csokikrém hozzávalói és elkészítése

- 150 g kókuszkrém

- 80 g vegán, 85%-os étcsoki

A hozzávalókat alacsony lángon főzzük össze krémmé, simítsuk a torta tetejére! Tegyük hőtőbe a desszertet tálalás előtt pár órára!

Mivel a desszert nagyrészt olajos magokból áll, nagyon kalóriadús, viszont tápanyagokban teli és laktató is. Érdemes vékonyabb szeletekre vágni. Nekem 10 szelet jött ki (18 cm átmérőjű tortaformával dolgoztam). 1 szelet tápanyagtartalma: 520 kcal, 39 g zsír, 30 g szénhidrát, 13 g fehérje. Még szeletenként se kevés, de ezek nem üres kalóriák ,tortánk mikrotápanyagokban gazdag, egészéges desszert.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.