Étcsokis gesztenyegolyók


Étcsokis gesztenyegolyók

Itt a gesztenyeszezon! A szelídgesztenye kevés zsírt és sok C-vitamint tartalmaz. A mangán, a B6-vitamin, a C-vitamin, a tiamin, a folsav, a riboflavin és a kálium is megtalálható benne. Egészséges és hihetetlenül finom!

Ez egy pofonegyszerű, 5 perc alatt elkészülő (és ennyi idő alatt el is fogyó) desszert receptje. Natúr gesztenyemasszából, fűszerekből és étcsokiból áll. Szaloncukornak is elkészíthető, ha olyan formájúra gyúrjuk a gesztenyét, és fóliába csomagoljuk a desszertet. 

Hozzávalók

- 400 g fagyasztott, natúr gesztenyemassza (Nagyáruházakban kis szerencsével, bioboltokban nagyobb biztonsággal kapható, nem tartalmaz cukrot és aromákat, csak gesztenyét.)

- késhegynyi stevia

- késhegynyi vanília őrlemény

- 5 narancs fűszercsepp

- 40 g 85%-os vegán étcsoki

- pár csepp étolaj/olívaolaj 

Elkészítés

Olvasszuk ki a gesztenyemasszát! Törjük össze villával, keverjük bele a fűszereket és az édesítőt! Formázzunk belőle golyókat!

Olvasszuk meg a csokit pár csepp olajon! 

Hempergessük meg az olvasztott csokiban a golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tányérra! Helyezzük hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a csoki! Fogyasszuk élvezettel!🤗

9-10 golyó jön ki ebből a mennyiségből. A teljes adag szénhidráttartalma 90 g. 9 golyóval számolva darabonként 10 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.