Itt a gesztenyeszezon! A szelídgesztenye kevés zsírt és sok C-vitamint tartalmaz. A mangán, a B6-vitamin, a C-vitamin, a tiamin, a folsav, a riboflavin és a kálium is megtalálható benne. Egészséges és hihetetlenül finom!
Ez egy pofonegyszerű, 5 perc alatt elkészülő (és ennyi idő alatt el is fogyó) desszert receptje. Natúr gesztenyemasszából, fűszerekből és étcsokiból áll. Szaloncukornak is elkészíthető, ha olyan formájúra gyúrjuk a gesztenyét, és fóliába csomagoljuk a desszertet.
- 400 g fagyasztott, natúr gesztenyemassza (Nagyáruházakban kis szerencsével, bioboltokban nagyobb biztonsággal kapható, nem tartalmaz cukrot és aromákat, csak gesztenyét.)
- késhegynyi stevia
- késhegynyi vanília őrlemény
- 5 narancs fűszercsepp
- 40 g 85%-os vegán étcsoki
- pár csepp étolaj/olívaolaj
Olvasszuk ki a gesztenyemasszát! Törjük össze villával, keverjük bele a fűszereket és az édesítőt! Formázzunk belőle golyókat!
Olvasszuk meg a csokit pár csepp olajon!
Hempergessük meg az olvasztott csokiban a golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tányérra! Helyezzük hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a csoki! Fogyasszuk élvezettel!🤗
9-10 golyó jön ki ebből a mennyiségből. A teljes adag szénhidráttartalma 90 g. 9 golyóval számolva darabonként 10 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékot keresd a postafiókodban! Hamarosan jelentkezem az újdonságokkal.