Málnás csokitorta (nyers vegán)


Málnás csokitorta (nyers vegán)

Szuper gyorsan elkészül ez a hihetetlenül finom, sütés-főzés nélküli, nyers vegán, málnás csokitorta. Egyszerű, darált olajos magokból és aszalt gyümölcsből álló kakaós tortalapból és áztatott kesudióból készült citromos-kakaós krémből áll össze, a tetejét kellemesen savanykás málnaréteg borítja. Kóstoljátok meg ti is!

Hozzávalók az alaphoz

- 70 ml víz

- 150 g vegyes olajos mag (itt éppen 100 g kesu, 50 g török mogyoró)

- 170 g natúr aszalt datolya (fényezőanyag mentes)

- 2 ek. kókuszreszelék

- 1 ek. kókuszzsír

- 2 ek. kakaópor

Az alap elkészítése

Tegyük a hozzávalókat késes aprítóba, és dolgozzuk össze! Simítsuk tortaformába!

Hozzávalók a krémhez

- 250 g (egy éjszakára beáztatott) kesudió

- 1 banán

- 1 ek. kókuszzsír

- fél citrom leve

- 5 citrom fűszercsepp

- 2 ek. kakaópor

A krém elkészítése

Dolgozzuk össze késes aprítóban az összetevőket! Simítsuk rá az alsó rétegre!

Málnaréteg

200 g málnát törjünk össze villával, keverjük össze! Simítsuk az eddigiek tetejére!

Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt!

A teljes torta szénhidráttartalma 298 g. 8 szeletre vágva szeletenként 37 g. 🎂

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.