Ez a nyers vegán torta a teljesértékű növényi étrendbe is beilleszthető. Csodás színét a cékla adja, melynek karakteres ízét a szegfűszeg, a fahéj, a narancs, a banán ellensúlyozza. Pillanatok alatt elkészül, egy éjszaka hűtés után gyorsan el is fogyasztandó, mivel sütés híján hamar romlik. 1-2 napot azért kibír.
- 1 közepes cékla apróra vágva
- 60 g mandulaőrlemény
- 40 g chiamag
- 1 kicsi narancs
- 2 banán
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szegfűszeg
- 1-2 ek. kókuszreszelék
A kókuszreszeléken kívül mindent tegyünk késes aprítóba, és dolgozzuk össze! A masszát simítsuk egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába! Szórjuk meg a tetejét a kókuszreszelékkel! Hűtsük be egy éjszakára, majd fogyasszuk el!
Tápanyagok: 64 g zsír, 112 g szénhidrát, 29 g fehérje a teljes tortában. 8 szeletre vágva szeletenként 8 g zsír, 14 g szénhidrát, 4 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.