Bíbor szelet


Bíbor szelet

Ez a nyers vegán torta a teljesértékű növényi étrendbe is beilleszthető. Csodás színét a cékla adja, melynek karakteres ízét a szegfűszeg, a fahéj, a narancs, a banán ellensúlyozza. Pillanatok alatt elkészül, egy éjszaka hűtés után gyorsan el is fogyasztandó, mivel sütés híján hamar romlik. 1-2 napot azért kibír.

Hozzávalók

- 1 közepes cékla apróra vágva

- 60 g mandulaőrlemény

- 40 g chiamag

- 1 kicsi narancs

- 2 banán

- 1 tk. fahéj

- 1 tk. szegfűszeg

- 1-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés

A kókuszreszeléken kívül mindent tegyünk késes aprítóba, és dolgozzuk össze! A masszát simítsuk egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába! Szórjuk meg a tetejét a kókuszreszelékkel! Hűtsük be egy éjszakára, majd fogyasszuk el!

Tápanyagok: 64 g zsír, 112 g szénhidrát, 29 g fehérje a teljes tortában. 8 szeletre vágva szeletenként 8 g zsír, 14 g szénhidrát, 4 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.