Marcipán hószív


Marcipán hószív

Ez a mandulaalapú keksz a marcipán ízvilágát hordozza. A tésztaként szolgáló masszában nincs hozzáadott édesítőszer, se cukor. A hóbevonatot imitáló ,,cukormáz" porított xilitből készül, így hűvös érzetet ad, akár az igazi hó. Gyorsan elkészül, finom és egészséges!

A karácsonyi sütiken túl

Elmúlt az idei karácsony is. Sokat sütöttünk, volt mindenmentes bejglink, zserbónk, zserbógolyónk, gyümölcsös piténk, mézeskalácsunk.

A karácsonyi túlevést mégis sikerült elkerülnünk. Egyrészt a sütiket nem egyszerre sütöttünk, hanem az adventi időszakban elosztva, másrészt ezek nem is okoznak kajakómát. A vonalaink megőrzéséhez hozzájárul a nullához tendáló szociális életünk is, a karácsonyi időszakban mindössze egyszer voltunk vendégségben. Ezen a napon nagy öröm ért, mikor gyermekem egyáltalán nem fogyasztott az elé tett, nagyszülői biztatással kísért hagyományos sütikből. Úgy tűnik, működik a tiltás helyetti személyes példamutatás.🤓

Szóval mindezek után van még kedvünk sütögetni, ráadásul a nyakunkba szakadt ezt a hosszú téli szünet, úgyhogy van időnk tésztát gyúrni, szaggatni kislányommal a konyhában.

Imádjuk a mandulát, ami azért is jó, mert E-vitaminban gazdag. Az E-vitamin pedig Dr. Greger szerint pl. az allergia és az asztma kialakulásának kockázatát is csökkenti. Sajnos a szénanátha engem is meg szokott gyötörni, úgyhogy emiatt is igyekszem növelni az E-vitamin bevitelét. Nem beszélve arról, hogy a mandula milyen finom, és még mennyi mikrotápanyagot tartalmaz ezen kívül is.

Nézzük akkor a receptet!

Hozzávalók 30 db hószívhez

- 100 g darált török mogyoró

- 250 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 100 ml kókusz főzőkrém

- 1/2 tk. őrölt gyömbér

A mázhoz:

- 150 g porxilit

- 1-2 tk. kókusz főzőkrém/víz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alul-felül sütéshez! A massza hozzávalóit gyúrjuk össze, majd sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra! Szaggassuk ki a szíveket! Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a kekszeket 8-10 percig! Hagyjuk őket teljesen kihűlni!

Ezután készítsük el a mázat! A porított xilithez apránként adagoljuk az 1, szükség esetén 2 tk. folyadékot! Vigyük fel a mázat a szívek felületére, hagyjuk megszáradni! A tetejét megszórhatjuk egy kis fahéjjal.

180 g szénhidrát van a 30 db szívben, darabonként 6 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.