Erdei gyümölcsös csokitorta


Erdei gyümölcsös csokitorta

Erdei gyümölcs

A fagyasztott erdei gyümölcs mix sokféleképp felhasználható. Ebben a receptben a torta dísze, mely egyben kellemesen savanykásan ellentételezi az alatta lévő édesebb rétegek ízét. Egyszerű kakaós ,,piskóta" alapot, kókusztejszínt és egy zacskó fagyasztott erdei gyümölcsöt használunk ehhez a könnyű tortarecepthez.

A mélyhűtő lélektana

Ez a recept véletlenszerűen született. A mélyhűtőnk rendszeresen úgy körbefagyja magát, hogy nem lehet rendesen becsukni az ajtaját. Ilyenkor jön a ,,jégkalapács"🤣, a véső, a hajszárító stb. Na így került elő egy zacskó erdei gyümölcs is, ami közeli lejáratú termékként azonnali felhasználásra ösztönzött. Előkaptam a jolly joker piskótareceptemet, kicsit felturbóztam, és kész is lett az erdei gyümölcsös torta.

Hozzávalók a piskótához:

- 100 g mandulaőrlemény

- egyharmad csapott teáskanálnyi szódabikarbóna

- 120 g párolt alma

- 10 g lenmagliszt

- 30 g kókuszzsír

- egyharmad csapott teáskanálnyi steviapor

- 2 ek. kakaópor

- pár csepp bor-/almaecet/citromlé

Összesen 27 g szénhidrát.

Elkészítés:

Egy keverőtálban vegyítsd össze a száraz hozzávalókat a lenmagliszt kivételével! A lenmaglisztből készíts lenmag tojást, kb. 1 deci vízben keverd el! Add hozzá a száraz keverékhez! Párold meg a felkockázott almát tűzhelyen (vagy mikróban) kevés vízzel fedő alatt, majd turmixold le és öntsd a többihez! Tedd bele a kókuszzsírt, majd a végén a pár csepp borecetet! Gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd össze! Simítsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába! Süsd 180 fokon kb. 15 percig, míg a teteje aranybarnává kezd válni!

Már csak a díszítés van hátra!

Mindig tartok a hűtőben 1-2 doboz kókusztejszínt, mert ahogy már írtam itt is, a habverés nem az erősségem (finoman szólva). De kreatívan tudom helyettesíteni kellően szilárd állagú kókusztejszínnel a torták díszítéséhez szükséges habot. Szóval most is előkapok a hűtőből egy doboz tejszínt, a kupak helyére illesztek egy habformázó fejet, és jöhet a torta tetejére a kókusztejszín! Ezután a felengedett erdei gyümölccsel díszítem a tortát. Legvégül még egy kis reszelt étcsokival hintem meg.

Kész is! Ugye, milyen egyszerű volt? És milyen mutatós!

2 dl kókusztejszínnel és 200 g gyümölccsel számolva + 22 g szénhidrát. A teljes torta tehát 49 g szénhidrát! Ez már fogyaszt!😂 Oké, zsír azért van benne, de a növényi zsír tapasztalatom szerint nem hízlal (annyira, mint az állati).

Ha 8 szeletre vágjuk, szeletenként 6 g szénhidrát. Szinte hihetetlen!🍰 Ugorjatok neki gyorsan! 

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.