Itt egy gyorsan, sütés nélkül elkészíthető glutén-, tej-, tojás- és cukormentes gyümölcsös tofutúrótorta recept. Az alsó réteg darált magvakból és aszalt gyümölcsből készül pár perc alatt. A közepe natúr tofu kókuszjoghurttal, narancsfűszerrel krémessé és gyümölcsössé varázsolva. A tetejére egy narancsos chiapuding, valamint narancszselé kerül. Díszítésképp pedig almacikkelyeket használunk.
Mostanában nagyon rákaptam a tofutúrótortákra. Csináltam csokisat, epreset. De nem bírtam leállni. A csokissal nagyobb sikert arattam, az epresen először átérződött a tofu íze. Pár nap után viszont összeértek ebben is az ízek, és nagyon finom lett. Gondoltam, tovább kísérletezem, hátha már a kezdetekkor el tudom rejteni a tofut. Ehhez kókuszjoghurtot és jó sok narancs fűszercseppet vetettem be. Így született meg ez a gyümölcszselés szülinapi tofutúrótorta. Ízlett az ünnepeltnek és az ünneplőknek is.
- 50 g mandula
- 50 g dió
- 50 g kesudió
- 150 g (fényező anyagtól is mentes) aszalt datolya ÉS/VAGY aszalt szilva
- 50 g chiamag, zabpehely, puffasztott rizs/amaránt vegyesen
- 1 dl vízben felforralt 1 ek. xilit/eritrit
A száraz alapanyagokat tegyük késes aprítóba, öntsük rá a xilitszirupot (mikróban 2 perc alatt összeforralt víz +xilit)! Dolgozzuk össze darabos masszává! Simítsuk, lapítsuk tortaformába!
- 300 g natúr tofu
- 60 g kókuszjoghurt
- csipetnyi vanília őrlemény
- csipetnyi stevia
- fél citrom leve
- csipetnyi szárított citromhéj
- 15 g kókuszzsír
- 5 csepp narancs fűszerolaj
Kanalazzunk 60 g kókuszjoghurtot a turmixgép kancsójába! Morzsoljuk bele a tofut! Tegyük bele a többi hozzávalót, és turmixoljuk össze!
Simítsuk a krémet a tortalapra!
- 120 ml narancslé (100%-os)
- 3 ek. chiamag
Keverjük össze a két hozzávalót, hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd kenjük a ,,túrórétegre"!
- 150 ml 100%-os narancslé
- 1 kk. agar agar
Forraljuk fel a narancslét, majd tegyük hozzá az agar agart! Melegítsük tovább pár percig, folyamatosan kevergetve!
Öntsük a tortánk tetejére! Tegyük hűtőszekrénybe! Pár óra múlva díszítsük gyümölcsszeletekkel a tortánkat!
Minimum 12 órát hagyjuk állni a hűtőben a tortát, mielőtt felszelnénk!
A teljes, 8 szeletes torta 227 g szénhidrátot tartalmaz. Szeletenként 28 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál!
Hamarosan értesülni fogsz az újdonságokról!